Bakireyken hamile kalma olasılığı varmı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bakireyken hamile kalma olasılığı varmı?
bakireyken hamile kalınırmı, bakireyken hamilelik olurmu, bakireyken hamilelik riski varmı

Bakirelilik varken hamile kalma olasılığı varmı konusun da birçok kişiden sorular alıyoruz. Sizler için bu konumuz da bakireyken hamilelik olasığı konusun da sizleri aydınlatacak bilgileri paylaşıyoruz.

Hamilelik aslın da kolay bir olay değildir. Her ilişki de hamilelik olamıyacağı gibi tek bir ilişki de bile hamile kalanların olduğunu biliyoruz.

Bakire olduğu halde hamile kalmam diyenlerin yanıldığını söyleyebiliriz. Bakirelilikte de hamile kalma riski elbette vardır... Tam olarak ilişki yaşanmasa da spermlerin kadın üreme organına girmesinden itibaren gebelik riski vardır. O yüzden bakirelerin bu konuda temkinli davranmaları gerekmektedir.
Surtunme-yoluyla-iliski-hamile-kalinir-mi.jpg


Vajinanın üst kısmına boşalma durumu olursa hamile kalma ihtimali vardır. Kızlık zarı yapı itibarı ile vajinanın 2-3 cm içinde kalır. Orta kısmında ise boşluk vardır. Vajinanın iç tarafına doğru boşalma gerçekleşirse spermlerin bu bölgeden geçme ihtimali bulunmaktadır.

Bu demek oluyor ki illaki gebelik için bir ilişki yaşanması şart değildir. İçeri süzülen spermlerin bile kadını gebe bırakma riski her zaman vardır.

Hamile kalma olasılığının en fazla olduğu zamanlar adet zamanından önceki zamanlardır. Bu dönem yumurtlama dönemi olarak adlandırılır. Bu sırada ilişkiye girilmişse vajinanın etrafına sperm gelmişse gebe kalma ihtimali yüksektir. Adet zamanı içinde bir ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı oldukça azdır. Bu konuyla ilgili diğer bir ayrıntı ise; hamile kalabilmek için mutlaka penisin vajinanın içine girmiş olması gerekmez. Spermlerin vajinaya içine girmiş olması da hamile kalmaya neden olur. Bir diğer ayrıntıda; sürtünme şekliyle hamile kalmanın çok düşük bir ihtimal olduğudur. Çünkü vajina etrafındaki salgılar spermin ölmesine sebep olmaktadır.

İlişki sırasında vajinanın üst tarafına sperm değmişse ve az miktar vajinadan içeri girse dahi hamile kalma ihtimali vardır. Bu durumda içeri giren sperm miktarı önemli değildir. Az miktar dahi girse hamile kalma olasılığı yüksektir. Bu nedenle cinsellik konusunda bilinçli olmalı ve hangi durumlarda hamile kalınıp kalınmayacağı öğrenilmelidir. İstenmeyen gebeliklerin bir çoğu bilinçsiz cinsellik nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
 
Geri
Üst