baklavanın sanat olduğunu biliyor muydunuz?

H

hülya18

Forum Okuru
baklavanın sanat olduğunu biliyor muydunuz?
antep baklava yapımı,baklava tarifleri,antep baklavası tarifi,fıstıklı baklavanın yapılışı,antep baklavacıları
Antep Baklava tarifi tarifi - Antep Baklava tarifi Yapılışı - Antep Baklava tarifi Nasıl Yapılır?
Bakımlıyız.Com - Antep Baklava Tarifi Tarifi - Antep Baklava Tarifi Yapılışı
Malzemeler :
1 kilo baklavalık un
3 tane yumurta
10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
2 bardak su
Yarım kilo nişasta
400 gram tereyağı veya margarin
1 kilo şeker
250 gr fıstık veya ceviz
Yemeğin Yapılışı :
Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin. Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin.Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın.
Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin. Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın. Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin.
Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin.
Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin. Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi kare dikdörtgen vb. gibi) dilimleyin.
Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır.
Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin. Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır.
480994db3f52dcd67b.jpg


480994db3f52762cf5.jpg
 
paylaşım için çok teşekkür ederim,baklava yapma hakikaten bir sanat,çok sçok sevdiğim bir tatlı,bende baklava sanatçısı olma yolunda çaba sarfedenlerdenim.....
 
çok acıktım canım acayip baklava çektii ben baklava canavarıyım
bi oturuşta yarım tepsi yediğim olmuştur sabah kalktm ve kahvaltı yapmadım bugun tatil ama mağaşımı daha alamadım 5 milyon param war ne yiyebilirim ablalarım kardeşlerim bu yüzden aranıza yeni katıldm ben bir evet açıklıyorum ben bir 20 yaşında çicegi burnunda ana kuzusu bir erkeğimmmmmm düşman ola bilirim ama evde kmse olmadıgından size muhtacım :D ve yumurtadan sıkıldm
 
Geri
Üst