Bal Tefsiri

fırtına

Yeni Üye
Üye
Bal Tefsiri
bal tefsiri doğrumu bal tefsiri bir gün hz ali efendimiz
BAL TEFSİRİ

Ey Cennet Yolcusu Kardeş! Bal tefsiri hakkında şöyle rivayet edilmektedir ki:

Hz. Ali Efendimiz (Radiyallahü Anh ) Bir gün bir gazadan bir harbden dönmüştüler.

Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, ve Hz. Osman (Radiyallahü Anhüm ) Hz. Ali Efendimizin hanesine (evine) varıp :
-- “Gazan mübarek olsun, ey Allah’ ın Arslanı!” diyerek tebrik ettiler :
Hz.Ali Efendimiz, misafirlerine billur gibi pırıl pırıl parlayan, ışıl ışıl yanan kalaylı bir kase içinde bal getirip bu seçkin misafirlerine ikram etti.

Hz. Ebu Bekir (R.A) Efendimiz, elini uzatıp baldan yemek üzereyken balın içinde gayet ince bir kılın uzanmakta olduğunu gördü. Ve kılı almak istedi. Hz. Ömer (R.A.) mani oldu.
Hz. Ömer Efendimiz :“Bırak ya Eba Bekir! Bizler ki, Allah Resulunun cihar-ı yariyiz.Umulur ki bizleri tecrübe için bu kıl buraya konmuştur.Bu vesileyle her birimiz bu bal hakkında birer tefsirde bulunalım.” Buyurdu.

Hz. Ebu Bekir (R.A) Efendimiz, tefsirinde şöyle buyurdu:“Namaz kılan müminlerin kalbi nurludur bu kaseden, dünya meşgalesini gönlüne sokmadan namazını kılmak tatlıdır bu baldan ve tüm mahlukattan uzak olmak suretiyle Cenab-ı Hakk’ a yönelmek incedir bu kıldan.”

Hz. Ömer (R.A) Efendimiz de tefsirinde buyurdu ki :“Misafirlerini seven hane (ev) sahibinin kalbi nurludur bu kaseden, misafiriyle sohbet etmek tatlıdır bu baldan. Misafirlerin kalbi incedir bu kıldan”

Hz. Osman (R.A.) Efendimizde tefsirinde :”Alimlerin kalbi nurludur bu kaseden. Alimler ile sohbet etmek tatlıdır bu baldan. Kur’ an-ı Kerim’ e ma’na vermek incedir bu kıldan.”

Hz. Ali (R.A) Efendimizde tefsirinde:“Gazaya giden gazilerin kalbi nurludur be kaseden. Kafirlerle Cenk etmek tatlıdır bu baldan. Kul hakkı geçirmeden hanesine (evine) dönmek incedir bu kıldan.”

Cihar-ı yar-i güzinin bu nükteli ve hikmetli tefsirini duyan Hz. Fatıma çok çok duygulanmış ve oda kendisine göre bir tefsir yapmıştır.
Hz.Fatıma validemiz de tefsirinde şöyle buyurdu :“Kocasını memnun eden kadının kalbi nurludur bu tabaktan. Kocasına eza-cefa vermeden güzel güzel geçinmek tatlıdır bu baldan. Kocasının hakkını yerine getirmek ve onu memnun etmek incedir bu kıldan.”

Bu esnada Resulullah Efendimize haber ilettiler. Tam bu sırada Resulullah da teşrif etti. Ve durumdan haberdar oldu . Resulullah buyurdu ki: --“Dostlarım bir tefsirde ben yapayım” buyurdu. ve :“Ümmetimin kalbi nurludur bu tabaktan. Kevser şarabı tatlıdır bu baldan. Şeriatımın yolu incedir bu kıldan.”

Bu esnada Cenab-ı Hak, Cebraili (A.S.) göndermişti. Cebrail de bir tefsirde bulundu :
--“Kardeşim Ya Muhammed(S.A.S.)! Senin peygamberlik mührün nurludur bu tabaktan. Yarın Kıyamet gününde ümmetine şefaat etmen tatlıdır bu baldan. Sırat köprüsü incedir bu kıldan.”

Bu hikmetli tefsirden sonra cümlesi el kaldırıp amin dedi. Resulullah da şöyle dua buyurmuştur :
--“Ya Rabbi ! Bu bal tefsirini okuyana, dinleyene ikiyüz yirmi dört bin peygamber sevabı ver.” Buyurdu. Cihar-i Yar-i güzin, amin dediler.

Cenab-ı Hak’ tan hitap geldi :
-“Ya Muhammed (S.A.S) ! Kullarımdan her kim bu bal tefsirini okursa, yahut okutursa, ve yahut yazdırıp yanında taşırsa veyahut yazdırıp ümmetine hediye ederse, İzzet-i Celalım hakkı-çün ben azimüşşan o kullara ikiyüz yirmi dört bin peygamber
sevabı veririm.” Buyurdu.

İmdi, bir kimse bu bal tefsirini kendisi için yazıp veya yazdırıp her gün okusa ve okumaya devam etse kesinlikle dünya darlığı görmez. Dünyada zarurate düşmez Ölürken iman ile ölmek nasip olur. Hüsnü hatime ile ölmek iman selametiyle ahirete gitmek demektir. Bu sebeble kendisine gelecek bela ve kazalardan dahi Cenab-ı Hak, muhafaza eder.

kaynak:devtürkler
 
Geri
Üst