Balık Mevsimine Göre Nasıl Seçilmeli?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Balık Mevsimine Göre Nasıl Seçilmeli?
balık nasıl seçilir, mevsimine göre balık, mevsime göre balık seçimi



Savgili melekler, sağlık açısından son derece önem sahibi gıdaların başında gelen balık, 4 mevsimde de yenebilir. Tabi 4 mevsim yenmesine yenir ama mevsimine uygun balık yenirse, lezzeti de tam olarak alınabilir. Bunun için hangi mevsimde hangi balığın yeneceğini bilmek gerekir...



balık.jpg




Aslında balıklar için mevsimler vardır. Kuru ve yağsız balıklar mevsimsiz tutulanlardan oluşur. Bu balıkların lezzetleri yavan olur. Damak zevkine düşkün kişiler mevsimine göre balık tercih eder.

Ocak: Torik, Lüfer, Palamut
Şubat: Uskumru, Levrek, Palamut, Kefal, Gümüş, İstavrit, Kalkan, Tekir, Akya, Hamsi, Mezgit ve Midye. Şubat ayı genel olarak balıkların en lezzetli olduğu dönemdir.
Mart: Kalkan, Tekir, Levrek, Kefal ve Midye.
 
Geri
Üst