balkabaklı rulo pasta

HURHUR

Yeni Üye
Üye
balkabaklı rulo pasta
balkabaklı rulo pasta balkabaklı pastalar
Malzemeler:
2 kg balkabağı
2 su bardağı tozşeker
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt


Üzerine:
Iri dövülmüş ceviz


TARİFİ
Balkabağının kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Bir tencereye alın ve üzerine tozşekeri gezdirin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, balkabağını derin bir kaseye boşaltın. Bir çatal yardımıyla iyice ezin. Elinizle ufaladığınız bisküvi ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Alüminyum folyonun ortasina kabaklı karışımı uzunlamasina boşaltın ve bir spatula yardımıyla piramit şekli verin. Pastayi buzlukta 1-2 saat beklettikten sonra üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp, servis tabağına alın. Diğer yanda krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve pastanin üzerini krema ile sıvayin. Krem santinin üzerine ceviz serptikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst