1. UzakMavi

    UzakMavi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.201
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    0

    Ballı tatlılar

    Konu, 'Tatlılar' kısmında UzakMavi tarafından paylaşıldı.

    ballı tatlılar balli tatlilar balla yapılan tatlılar bal ile yapılan
    Ballı Sultan Lokması
    Malzemeler < Konu Resmi..>
    1 paket hazır pasta tabanı
    < Konu Resmi..>
    1 kase galeta unu
    < Konu Resmi..>
    200 ml. krema (1 küçük kutu hazır krema)
    < Konu Resmi..>
    4 yumurta akı
    < Konu Resmi..>
    Yarım su bardağı süt
    < Konu Resmi..>
    2 su bardağı sızma zeytinyağı
    < Konu Resmi..>
    6 yemek kaşığı toz şeker
    < Konu Resmi..>
    1 adet muz

    < Konu Resmi..>
    15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal Hazırlanışı Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın. Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın.
    Ballı Pufuduk
    Malzemeler < Konu Resmi..>
    3 adet yumurta
    < Konu Resmi..>
    1,5 su bardağı un
    < Konu Resmi..>
    1 çay kaşığı karbonat
    < Konu Resmi..>
    1 paket vanilya
    < Konu Resmi..>
    2 çorba kaşığı şeker
    < Konu Resmi..>
    1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
    < Konu Resmi..>
    Kızartmak için, sızma zeytinyağı

    Üzeri için
    < Konu Resmi..>
    2 çorba kaşığı bal
    < Konu Resmi..>
    1 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.
    Ballı Tarçınlı Muz Hazırlanışı
    Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun. Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin. Bir kaşık tarçın serpin. isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir.


    Ballı Kestane Şekeri

    Malzemeler
    < Konu Resmi..>
    1 kilo kestane
    < Konu Resmi..>
    1/2 su bardağı bal
    < Konu Resmi..>
    4 su bardağı pudra şekeri
    < Konu Resmi..>
    1 çay kaşığı toz tarçın

    Hazırlanışı
    Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin. Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın. Yarım saat pişirin. Süzün ve soğutun. Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın. Bal ile karıştırarak hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın. Düz bir tepsiye dökün. Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın.
    Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

    Malzemeler
    < Konu Resmi..>
    4 ayva
    < Konu Resmi..>
    1 elma
    < Konu Resmi..>
    4 muz
    < Konu Resmi..>
    4 yemek kaşığı bal
    < Konu Resmi..>
    100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
    < Konu Resmi..>
    8 su bardağı su
    < Konu Resmi..>
    6 su bardağı tozşeker
    < Konu Resmi..>
    1 çay kaşığı şeker boyası
    < Konu Resmi..>
    Tarçın
    < Konu Resmi..>
    8 yemek kaşığı kaymak
    < Konu Resmi..>
    4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.

    Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.



     
Ballı tatlılar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. TatlılaR

    TatlılaR

    FIRINDA SÜTLAÇ Malzemeler: 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta 250 gr tozşeker 100 gr pirinç Bir miktar su 1 yumurta sarısıYapılışı: Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave...
  2. Tatlılar

    Tatlılar

    Her çeşit tatlı güzel geçime, sevinç ve mutluluğa, cimrilikten kurtulup cömertlik sıfatını kazanmaya, ilim ve iman lezzetine, günahkar için dünyanın geçici ve aldatıcı hazlarına, hastalıktan şifaya, mahkumun kurtulmasına, yolcunun dönmesine, tövbe ve isttiğfara, güzel ve etkili söze, insana dünyayı zehir eden her türlü durum ve olayın zıddı olan şeylere, Tatlıcı görmek nikaha, insanlara iyilik...
  3. Tatlı

    Tatlı

    Kısmettir.Rüyada her hangi bir tatliyi görmek, dinde ihlasa, üzüntü ve kederden kur-tulmaya, yolculuktan dönmeye, hastaliktan sifa bulmaya, bekarin evlenmesl-ne, ilim ve tövbe etmeye isarettir. Rüyada tatli yemek sifaya isarettir.
  4. ballı mus

    ballı mus

    ballı mus Malzemeler : 4 yumurtanın sarısı 4 yumurtanın akı 1 su bardağı bal 1 çorba kaşığı taze portakal suyu Hazırlanışı : Orta boy bir kasede yumurta sarıları, bal ve portakal suyunu iyice çırpın. Başka bir kasede yumurta aklarını elektrikli çırpıcıyla kar haline getirerek ballı karışıma ekleyin. Hazırladığınız bu musu kaşıkla ayaklı bardaklara doldurup buzdolabında bir saat...
  5. Ballı baba

    Ballı baba

    ballıbaba ballı baba, otu, bitkisi, bitkisinin faydaları, otunun faydaları, nedir, çiçeği Adını yeni duyduğum bir bitkiden bahsedeceğim sizlere bu yazımızda Melek'ler. Ballı baba bitkisi... Nedir bu bitki nasıl yetişir ve ne gibi faydaları vardır; buyrun öğrenelim:) Diğer İsimleri : Beyazısırgan, Tatlıbaba, Lamium Album Laminum Botanik Bilgi : Ballıbabagillerden boyu yarım metreye...

Sayfayı Paylaş