Bangkok'ta Tatil

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bangkok'ta Tatil
taylant gece hayatı thailand gece hayatı taylant geceleri tayland bangkok
Budizm inançları, değişik alışveriş tarzları,kumsalları ile Bangkok...​


56f87e5f-5a5e-4902-9517-e59218d1e3fc.jpg

BANGKOK BİLGİLERİ
Uçuş süresi: 9 saat (İyi uçuşlar)Para birimi : Baht Yüzölçümü: 1,56,2 kilometrekareNüfus: Yaklaşık 7 milyon.Saat farkı: Lütfen saatlerinizi 5 saat ileri alın.Resmi dil: Thai'dir. Çince ve İngilizce genelde anlaşılır.
Sıcaklık : Ülkede sıcak ve nemli Muson iklimi hakimdir. Bangkok'ta yıllık ortalama sıcaklık 25-30 derecedir. Haziran-Ekim: Tropik Yağmurlar yağar. Kasım-Şubat: Serin geçer. Bangkok, dünya metropolleri arasında yıllık sıcaklık ortalaması en yüksek olan şehirdir.Vize: Tayland, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Ülkeye girerken 30 günlük serbest dolaşım hakkı alıyorsunuz.ÖNEMLİ TELEFONLAR
Nasıl telefon edilir: 00 + 90 + alan kodu + telefon numarası. 00+21+90+telefon numarası
(Cep telefonları çalışmaktadır)Türk konsolosluğu: 61/1 So Chatsan Suthisarın Road Bangkok 10310, Tel: (2) 274 7262 Telefon kodu : 66 ( Bangkok şehir kodu:2 ) NEREYİ GEZSEK?
Tayland’ın başkenti olan Bangkok, 1. Rama tarafından 1782 yılında kurulmuştur. Bangkok, Thai dilinde "Melekler Şehri" anlamına geliyor. Bangkok için Melekler Şehri'nin dışında "Güler yüzlü insanların şehri" ve "Tapınaklar şehri" gibi bir çok yakıştırma da yapılabilir.
Bangkok’ta bulunan tapınaklar ve müzeler UNESCO(Dünya Kültürel Varlıkları Koruma) tarafından koruma altına alınmıştır. Yaklaşık 400 tane tapınak olan şehirde bulunan yapıları gezmeden önce Budizm hakkında sizi bilgilendirecek bir kitap okursanız; tapınaklar, heykeller ve birçok yerde rastlayabileceğiniz rahiplere çok daha anlamlı ve farklı bir gözle bakabilirsiniz.
Grand Palace: Saray 100’den fazla binadan oluşuyor ve 2,5 hektarlık bir alana yayılmış. Mükemmel dış görüşü; zenginlik, gösteriş ve manevi değerlerin sembolüdür. Sarayın avlusu düzenli ve tertemizdir. Duvarlarında Tayland’ın tarihini anlatan resimler vardır.
Bu sarayın en önemli özelliği ise içinde bulunan Emerald (Zümrüt) Buda Heykeli'dir. İlk bakışta sıradan bir buda heykeline gibi görünse de, Taylandlılar için manevi değeri çok yüksek olan bir heykeldir.
c5537858-6d24-435b-80e9-dfcab5028fc9.jpg
Altın BudaWat Traimit (Temple of Golden Buddha): Bu tapınağın en önemli özelliği, içinde bulunan "Altın Buda" Heykeli’dir. Bu heykel 5.5 ton ağırlığında ve 3 metre yüksekliğindedir.
Wat Pho: Bangkok’un en eski tapınağı olan Vat Pao tapınağının içinde "Reclining Buddha" (Yatan Buda Heykeli) bulunuyor. Altın kaplama olan bu heykel turistlerin çok fazla ilgisini çekiyor.
Bangkok’ta şehri birde kanaldan görmeniz için çeşitli kanal turları düzenleniyor. Bu turlarla Bangkok’ta yaşanan farklı hayatları görebilirsiniz. Kanal sularının üzerinde bulunan derme çatma evler, kanal suyunda çamaşır yıkayan kadınların görüntüsü eşliğinde Bangkok’un farklı bir yüzüne tanık olacaksınız. Kanal turlarında ister gece güneşin batışını seyrederken kokteyllerinizi yudumlayabilir, isterseniz de, Bangkok’u güneşli bir havada gündüz gözüyle kanal üzerinden görebilirsiniz.
Çin Mahallesi: Çin Mahallesi'nin yemek ve alışveriş üzerine kurulu bir düzeni vardır. Büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra küçük dükkanlar ve sokaklara kurulan standlar sayesinde ayrı bir hareketlilik kazanmaktadır.
Jim Thompson Evi: Şu anda müze haline çevrilmiş olan bu ev, bir zamanlar Jim Thompson, yani "Thai İpek’ini" bütün dünyaya tanıtmış olan ünlü tüccarın evidir. Bu ev ayrıca tipik Uzakdoğu evlerinin çok güzel bir örneğini de gözlerinizin önüne seriyor.
NE YESEK?
Bangkok’ta ne yesek ne yesek? Tabiiki de deniz ürünleri... aradığınız her çeşit deniz ürününü burada bulabilirsiniz, ancak bu deniz ürünlerinin bildiğiniz tatlardan biraz farklı olacaktır. İçine katılan egzotik soslarla daha önceden tatmadığınız bir lezzette tanıklık edebilirsiniz.
İsterseniz çok şık bir restoranda, isterseniz sokakta kurulan tezgahlarda kısacası her yerde kızarmış küçük ahtapot ve leziz balık çeşitlerinden yiyebilirsiniz.
Bangkok'da egzotik tatlardan oluşan yemekleri beğenmemeniz durumunda, damak tadınıza uygun bir çok yemeği merkezde bulabilirsiniz. Bangkok'da Çin yemeği ya da fast food tarzında bir şeyler yemek isterseniz bu yiyecekleri Çin Mahallesinde ve Çin Mahalle'sine çok yakın olan "Siam Caddesinde" bulabilirsiniz.
Siam Caddesi'nde alışveriş merkezleri ve lüks restoranlar bulunuyor. Ayrıca burada hiçte yabancısı olmadığımız, Mc Donald’s, Pizza Hut gibi restoranları kolaylıkla bulabilirsiniz.
Eğer ki yemeklerinizi değişik bir atmosferde yemek isterseniz, kanal üzerinde yapacağınız tekne turunda ilginç soslarla yapılmış balık ve bir bardak bira (özellikle Chang ve Singha biraları) eşliğinde keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.
Bangkok’un bir diğer özelliği ise; ünlü lüks restoranlarında sergilenen taze balıklardan beğendiğinizi seçiyorsunuz, nasıl pişirilmesi istediğinizi söylüyorsunuz. Ve kısa bir süre sonra seçtiğiniz balık istediğiniz şekilde pişmiş halde masanıza geliyor.
Thai yemekleri: İlk başta Çin yemeklerine benzese de, yedikçe aralarındaki farkı anlayabiliyorsunuz. Genel anlamda Thai yemekleri, baharat ve çeşitli acı soslarla bezenmiştir. Pirinç ve çorba Bangkok’un ana yemeğidir. Bangkok'ta her restoranda çeşit çeşit pilav ve çorbalar masaların eksilmez birer parçasıdır. "Tom Khaa Kai" adı verilen Hindistan cevizi suyundan yapılan değişik lezzetteki çorbalarından biridir.
NE ALSAK?
4b479229-be2f-4c2f-b615-78fcfd45af5f.jpg



Bangkok’un simgelerinden biri "Yüzen Çarşı’dır" Bangkok'un en meşhur çarşısı, Damnoen Saduak Floating Market'tir. Bu Yüzen Çarşı'ya yarım saatlik bir tekne yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Burada küçük teknelerden, bir şeyler satmaya çalışan Taylandlılarla karşı karşıya gelmek sizi fazlasıyla şaşırtacaktır.
Bu teknelerde genellikle ülkemizde bulunmayan ve bulunsa bile oldukça pahalıya satılan ürünleri oldukça ucuz bir fiyata bulabilirsiniz. Yüzen Teknelerde özellikle tropikal meyveler ve orkide çiçekleri ile karşılaşacaksınız. Yüzen Çarşılar Bangkok'ta bulunan diğer alışveriş merkezlerine göre çok daha ucuzdur. Tabii ki pazarlık yapmanız şartıyla.
Lüks alışveriş merkezleri arıyorsanız; "Silom" ve "Siam" Caddelerinde bulunan modern alışveriş mekanlarında rastlayabilirsiniz. Sarayın yakınlarında bulunan "Phurat" ise çok çeşitli kumaşları ve tekstil ürünlerini bulabileceğiniz bir caddedir. Çin Mahallesi de alışveriş için eğlenceli bir mekan. "Patpong" ve "Khao San Caddeleri" gece trafiğe kapanmasıyla bir anda kurulan tezgahlarla canlanıyor. Buradan Tayland’a özel birçok küçük objeyi satın alabilirsiniz. Thai İpeği satın almak istiyorsanız eğer, ünlü tüccar Jim Thompson Evi’nin yakınlarından gönül rahatlığıyla gerçek Thai İpeği satın alabilirsiniz.
EĞLENCE ZAMANI
Bangkok’ta eğlence dolu dizgin devam ediyor. Turistlerin buraya geliş amaçlarında biride Bangkok’un gece hayatının çok canlı olmasıdır. Bangkok’ta birçok bar, gece kulübü ve disko mevcuttur. Tayland’a özel olan "go-go" barlarında, striptiz kulüplerinde eğlenebilirsiniz. "Premier" adında ki eğlence kompleksinde çok sayıda bar ve eğlence mekanlarını bir arada bulabilirsiniz.
Go-go barlar: Bangkok’ta merkezi olan her caddede bulunan go-go barlar özellikle "Khao San" ve "Patpong" caddelerinde fazla yoğunluktadır. Bu barlar, genel olarak dans ve striptiz şovları tarzında bir eğlence kültürüne sahiptir .
Thai Masajı: Uzakdoğu’nun çok ünlü olan bu masajı; vücuda daha iyi enerji akımını sağlamak, gerginliği azaltmak için uygulanan bir masaj tekniğidir. Tütsüler, kokulu mumlar, aromatik yağlar eşliğinde masaj sırasında yudumlanan bir bardak egzotik meyvelerden yapılmış kokteyl eşliğinde vücudunuzu ve bedeninizi rahatlatabilirsiniz. Türkiye'deki plajlarda fal bakan kadınlar gibi Bangkok’ta da masaj yapan kadınlar plajlarda hizmeti ayağınıza kadar getiriyor.
ŞEHİRİÇİ ULAŞIM
Bangkok’ta ulaşım biraz karışıktır. Yürüyerek şehri gezmeye kalkışırsanız, kaybolma tehlikesi atlatabilirsiniz. Ulaşım ağı çok karışık olarak düzenlenmiş olan şehirde, karayolun ortasından geçen metro kötü bir görünüm sergilemektedir. Karışık görüntüsünü bir kenara bırakıp karışık trafiğinde metro ilk tercihiniz olabilir. Taksi ise çok rahatlıkla bulabileceğiniz bir ulaşım seçeneğidir.
Ancak, en ilginç ve sevimli olanları ise "Tuk Tuk" adındaki 3 tekerlekli ulaşım araçlarıdır. Bu sevimli araçlarla gideceğiniz yere ulaşmanız çok kolay, ufak bir araç olduğu için yoğun trafikte bile çok rahat kendine bir yol bulabilen Tuk Tuk'lara binmeden önce bilmeniz gereken ilk şey şoförle sıkı bir pazarlık yapmanız olacaktır.
Gez: Büyük sarayı gez
Gör: Altın buda heykelini gör
Eğlen: Barlarında ve gece kulüplerinde eğlen
Satın al: Ünlü Thai İpeğinden satın al
Tadına bak: Tropikal soslarla bezenmiş deniz ürünlerinin tadına bak
 
Geri
Üst