Banyo Aydınlatılması Nasıl Olmalı?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Banyo Aydınlatılması Nasıl Olmalı?
banyo nasıl aydınlatılmalı,banyo aydınlatması nasıl olmalı,banyo aydınlatılırken dikkat edilmesi gerekenler,doğru banyo aydınlatması nasıl olur,banyo ışıklandırması nasıl olmalı,banyo aydınlatması hakkında bilgiler

Doğru aydınlatma banyonun daha kullanışlı olmasını sağlayabilir. Sırf ışık yetersiz olduğu için makyajınızı başka bir odada yapıyorsanız ya da banyo dolabı önünde dakikalar geçmesine rağmen aradığınızı bulamıyorsanız banyo aydınlatmasında sorun var demektir. Evde lambaları havanın kararmasıyla birlikte yakmaya başlarız ancak bazı evlerin banyosu yeterince gün ışığı almadığı için gündüzleri de karanlık olabilir. Karanlık banyolar aydınlatılırken tüm gün boyunca banyoyu hangi işleriniz için kullandığınızı ve en çok nerelerde ışığa ihtiyaç duyduğunuzu göz önünde bulundurmanız gerekir.
Genel Banyo Aydınlatması

Hemen her banyonun olmazsa olmazı ilk olarak genel aydınlatmadır. Tavandan yapılacak ve banyonun genelini aydınlatacak olan bir tavan lambası asmak işinizi görecektir. Büyük banyolarda tek bir tavan lambası az gelecekse spot ışıklandırma düşünülebilir.

Banyoda dikkatsizlik yapmaya gelmez ve tıraş olurken ya da yerler ıslak mı değil mi diye göz atarken ışığın yeterli olması gerekir. Bu nedenle beyaz ışık veren ampullerin seçilmesi daha iyi olur.

Banyoda Lokal Aydınlatma

Genel aydınlatmanın ardından banyoda en çok kullandığınız ve ekstra ışığa ihtiyaç duyduğunuz bölümlere banyo aplikleri ekleyebilirsiniz. Banyo apliklerinin en sık kullanıldığı yerlerin başında ayna çevresi gelir. Ayna önünde genellikle kişisel bakımımızı yaparız ve yeterli ışık olmasını isteriz. Bu durumda ayna çevresine tepeden ya da aynanın iki yanına asılacak apliklerle ekstra ışık eklemek en doğrusudur.

Ayna yanına aplik yerleştirecek yeri olmayanlar ayna önüne doğru sarkacak sarkıt lambalar asabilirler.

Lokal aydınlatmanın işinizi kolaylaştıracağı bir diğer nokta banyo dolaplarıdır. Dolap içlerini ya da dolap çevresini ışıklandırmak aradığınızı kolayca bulmanızı sağlayacaktır.

Banyo Tarzına Göre Aydınlatma

Banyoda nerelere lamba ekleyeceğinize karar verdikten sonra banyonuzun tarzını unutmadan aydınlatma ürünleri satın almalısınız. Klasik banyolar için ışıltılı gövdeli, işçiliği bol, bronz ya da kristal görünümlü aplikler ve tavan lambaları seçilebilir. Modern banyolara metalik gövdeli, cam ve daha düz çizgilere sahip ürünler uygun olacaktır. Alçak tavanlı banyolarda sarkıt lamba kullanmak doğru olmaz. Hem tavan daha alçak görünür hem de lambaya çarpma riski doğar. Dar banyolarda lambanın ıslanması bile söz konusu olabilir.
b2.jpg
b4.jpg
b5.jpg
b1.jpg
 
Geri
Üst