1. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.175
    Beğenilen Mesajlar:
    1.676
    Ödül Puanları:
    113

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır

    Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık pişirmenin püf noktalarını anlattılar...



    < Konu Resmi..>



    Weber uzmanlarına göre mangalda balık yaparken seçilen balık türünden pişirilme şekline kadar özen göstermek önemli. Çünkü balık türlerinin ızgarada pişirilme yöntemi farklıdır. Mangalda balık yaparken en önemli nokta ateşin uygun sıcaklığının ayarlanmasıdır. Balık mangalda çok çabuk piştiğinden kömürün çok alevli olması balığın kuruyup lezzetini kaybetmesine sebep olur. Izgara için en uygun türler iri ve yağlı balıklardır. Balığı pişirmeden önce ızgaranın yağlanması balığın yapışmasını önleyerek lezzetinin içinde kalmasını sağlar.

    Weber Stephen uzmanları, barbeküde etlerin lezzetini ortaya çıkarmak için yapılacak olan marinasyon işlemlerinin önemini vurguluyor. Etin yumuşak olması için yoğurt, süt ve sirke gibi asit içeren malzemelerle marine edilmeli. Izgarada yanmamaları için de sıvı soslar süzülmeli ve o şekilde ızgaraya yerleştirilmeli. Pişmesine yakın tekrar üzerine bir miktar marine sosu sürülerek lezzet kuvvetlendirilebilir. Aynı şekilde kuru baharatlar da yanmaması için etin pişmesine yakın eklenmelidir.

     
Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<  Mangal yaparken...

    püf noktaları<< Mangal yaparken...

    Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür...
  2. yemek pişirmenin püf noktaları

    yemek pişirmenin püf noktaları

    çiğer pişirmenin püf noktaları ciğer pişirmenin püf noktası lezettli yemekler arnavut ciğeri noktası arnavut ciğerinin noktaları ciğer tava yapmadan ununun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koymayı ihmal etmeyin ayrıca ayçiçek yağınızda iyice kızmış olursa arnavut ciğeriniz daha lezetti olur ciğerleri yarım saat kadar sütte de beklete bilirsiniz etleri daha lezettli olması için bir kahve...
  3. Mangal keyfinin püf noktaları

    Mangal keyfinin püf noktaları

    mangalda pirzola mangal pirzola Malum mangal mevsimi açıldı ve bizim Türk kültürümüzün en önemli parçalarından biride şüphesiz ki mangal keyfidir=) Sizlere mangal keyfinizi doyasıya yaşamanız adına gerekli olan tüm püf noktaları veriyorum 1-Etlerin pişmesine bir-iki dakika kala mangal kömürlerinin üzerine biraz limon veya portakal kabuğu atarsanız, bunların yanmasıyla ortaya çıkacak olan...
  4. Yumurta pişirmenin püf noktaları

    Yumurta pişirmenin püf noktaları

    yumurta pişirmenin püf noktaları Mutfakların en önemli besinlerin biri olan yumurtanın pişirme yöntemleri ile ilgili püf noktalar kızlar... * Yumurta yüksek ısıda sülfürik asit çıkaran bir besin olduğu için on dakikadan fazla haşlamayın. * Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı tavaya alın ve...
  5. Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

    barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et...

Sayfayı Paylaş