Başak burcu 2009 Ocak ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Başak burcu 2009 Ocak ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Ocak ayı aşk anlamında 20 Ocak tarihine kadar Güneşin Oğlak burcu seyri nedeniyle ve 24 Ocak tarihinden sonra da Venüsün Oğlak burcuna geçişiyle olumlu olarak gözükmekte. Oğlak burcundaki güneş genel olarak aşk konusunda oldukça ciddi bir bakış açısı etkisi yaratabilir. Sizler bu enerji altında şu döneme kadar yaşadıklarınızı ve yetersiz kaldığınız yanlarınızı gözden geçirirken daha değişik bir tutum altında hareket etmek gerektiğine karar verebilirsiniz. Artık iyimser düşünmek yerine kontrollü eskisinden daha dikkatli ve ödün vermek yerine kendinizi sergilemek ve karşınızdaki daha iyi tanımak taraflısı olabilirsiniz. Eskisi kadar heveslilik görünmese de bu sefer işleri daha sıkı almayı sevmekten çok sevilmeyi düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Yaşadığınız tecrübelerin veya devam eden ilişkinizdeki sorunların size kaybettirdiklerini değil kazandırdıklarını fark etmeniz kolaylaşabilir.
Yine bu enerjinin etkisi altında kısa süreli ilişkiler içinde yer almak yerine her zamanki gibi hatta daha da yoğun bir şekilde ciddiyeti önemseyebilir uzun soluklu ve kendi içinde düzeni olan ve size farklı ufukların kapısını açabilecek olgun deneyimli ve fikirsel olarak anlaşabileceğiniz kişilere yönelebilirsiniz. Kimileriniz bu süreçte yabancı ülke ağırlıklı kişiler veya iş hayatında belirli bir kariyere sahip kişilerle olmaktan hoşlanabilirsiniz. Kimileriniz ise hem fikirlerinizi paylaşabileceğiniz hem de entelektüel açıdan size artılar kazandıracak bir kişiyle olmayı tercih edebilirsiniz. Bu dönem Jüpiter gezegenin ve ardından Merkür Venüs gibi gezegenlerin de bu alanda toplanması nedeniyle her ne kadar ileriye dönük bir ilişki yaşamanıza müsaade etmese de kısa süreli aşkları gündeme getirdiği gibi yaklaşık bir yıl sürecek bir aşkın ilk adımı anlamı taşıyabilir. eğer yükselen burcunuz ikizler ve Başak ise bu aşk bir şekilde ciddiyete dönüşebilecek doneler taşıyabilir. Tabi ki bu durum iki kişinin eşleştirme analizinde daha net bir şekilde anlaşılabilecek genel bir enerjidir. Bu dönemde edindiğiniz veya edineceğiniz tecrübeler size olgunluk kazandıracak ve bundan sonraki yıllarda daha kuvvetli bir beraberlik yaşamanız ve hatta evlenmeniz açısından da etkili olacaktır. Kimileriniz içinse bu dönem Satürn gezegeninin burcunuzdaki geri hareketi nedeniyle yaşadığınız aşk konusunda yeniden düşünmek yeniden plan yapmak ve beklemede kalmak anlamı taşıyabilir. Bu bekleyiş ve sabır süresi Mayıs ayında geri hareketin bitmesiyle meyvalarını vermeye başlayacaktır. O zamana dek acil ve keskin kararlar vermek yerine temkinli olmak ve direnmek size çok şey kazandırabilir.
Ocak ayını aşk açısından ele aldığımızda ikinci enerjiniz ise 24 Ocak tarihinden sonra Venüs gezegeninin pek etkili olmadığı Oğlak burcundaki seyrine rağmen burcunuzla oluşturacağı olumlu görünüm nedeniyle aşk konusunda yine ciddi yaklaşımları ciddiyet içinde ilişkiler kurmaya meyilli olmanız anlamı taşıyabilir. Aşk konusunda sorunlarınız olmasına rağmen bütün bunların altından kalkabilecek sabrı gösterebilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişiler sizden yaşça büyük deneyim sahibi ve olgun kişilerdir veya siz bu tarz kişilere yönelmeyi daha genç insanlarla birlikte olmaya tercih edebilirsiniz.
İş ve Kariyer
Ocak ayını meslek hayatınız açısından ele aldığımızda Ay düğümlerinin transiti önemli bir yer almakta. Bu düğümler tüm burçları farklı yaşam alanlarında etkisi altına alacağından kesinlikle bilinmesi gerekmektedir. Kimilerinizin bilgi sahibi olduğu kimileriniz içinse Astrolojik olarak yeni öğreneceğiniz bir konu olabilir. Fakat son derece önemlidir ve uzun bir süreyi kapsayacaktır. Ay gezegeninin Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünyanın Güneş etrafındaki yörüngesinin kesiştiği iki karmik noktadan biri olan kuzey düğüm geleceğinizi ve geliştirmeniz gereken davranışlarınızı gösterirken güney düğüm ise geçmişinizi ve kurtulmanız gereken davranışlarınızın göstergesidir. 7 Ocak 2008 tarihinden itibaren Kuzey düğümün gündelik iş hayatınız ve sağlık evinizde ilerlemeye başlamasıyla sizleri başarıya götürecek bazı değişimlerde bulunmaya gönüllü olmanız gerekecektir. Öncelikle bu süreçte gerçekçi bakış açınız yine aynı şekilde devam etmelidir. Hiçbir zaman hayale kapılmaktan hoşlanmayan kişiler olarak bu bakış açınızı sürdürmeniz gayet yerindedir. İkincisi arkadaşlık ilişkilerine önem vermek. Özellikle birlikte çalıştığınız insanlarla olan bağlarınızı sıkı tutmanız lehinizedir. Ekip halinde hareket etmek veya çalışmalarda bulunmak oldukça faydalıdır. Sadece kendi çıkarlarınız değil bütünün yarar görmesi adına düşünmek gerekebilir. Geleneksel iş yöntemleri uygulamak yerine daha modern ve teknolojiye açık bir şekilde çalışmayı tercih etmeli işinizle alakalı her durumda eşit hakları gözetmekten yana olmalısınız. Ne başkasının ne de kendi haklarınızın çiğnenmesine izin vermemeli sosyal güvencenizi önemsemelisiniz. Geniş topluluklarda kendinizi gösterecek fırsatları muhakkak değerlendirmeli sosyal hayatınızda birçok yeni veya güçlü insanla bir araya gelmeye çalışmalısınız. Ayrıca sağlık koşulları uygun yerlerde hijyenik ortamlarda görev almalı fikirlerinizi özgürce sergilemeli bir köle konumunda olmamalısınız. Orijinal ve sıradışı yöntemler bulduğunuzda bunu işinize uygulamalı başkalarının dar görüşlerine teslim olmamalısınız. Bu enerji Temmuz 2009 tarihine kadar süreceği için hemen etki etmesini beklememeli fakat yukarıda yazılanları yavaş yavaş hayatınızda uygulamaya şimdiden başlamalısınız.
Ocak ayında dikkatli olunması gereken ve iş hayatınızla birebir alakalı bir başka enerji ise Mars gezegeninin 15 Kasım tarihinden beri devam eden geri hareketidir. 31 Aralık tarihinde yengeç burcundaki seyrine ara vererek İkizler burcuna geri dönecek ve yine geri harekette olacak Mars gezegeni iş hayatınızla ilgili konularda Ağustos Eylül aylarında başlattığınız veya başlatmayı düşündüğünüz bazı projelerle yeniden ilgilenmek anlamı taşıyabilir. O zaman uygulamaya fırsat bulamadıysanız veya tamamlayamadığınız için yarım kalmış işleriniz için şimdi elinize bir fırsat daha geçeceği için tekrar ele almanız yararlı olabilir. 30 Ocak tarihine kadar sürecek bu geri hareket Ocak ayının tümünün yeniden düşünme süreci ve karar verme anlamı taşıyacağının da göstergesidir. Yalnız bu dönemde lütfen düşünmeden olmayacak riskler alarak yeni atılımlarda bulunmayınız. Dikkatli sabırlı bir şekilde yapmak istediklerinizi gerekirse danışarak ve destek alarak akıllıca davranarak elde etmeye çalışınız. Bunun dışında bir davranış şekli daha sonra pişmanlıklara neden olabilir. sağlam ve güvenli hareket etmeyi bilen kişiler olarak bu süreci araştırmak ve bilgilenmek amaçlı kullanarak Mart ayından itibaren hedeflerinizi gerçekleştirmeyi başarabileceğinizi düşünmekteyim.
İş anlamında diğer bir enerjiniz ise 8 Ocak tarihinden itibaren yönetici gezegeniniz Merkür gündelik iş temponuzla alakalı yaşam alanınızda transitini sürdürecektir. Bu etki 28 Ocak tarihine kadar süreceği için biraz önce aydüğümleri konusunda anlattığım enerjilere yakın bir anlam taşıyacaktır. Zihinsel düşünce süreci olarak gayet hızlı yeniliklere gayet açık ve özgür bir şekilde hareket etmeniz için de son derece etkili olabilir. yalnız dikkat edilmesi gereken nokta bireysel hareket etmekten ziyade kesinlikle ekip halinde çalışarak riskleri en aza indirmek olmalıdır. Merkür kova burcunda hızlı bir tempo ve sıradışı fikirler sunacağı için sizin gibi kolayca yenilikleri uygulamaktan yana olmayan kişiler kimi zamanlarda gerilimli tepkiler verebilirsiniz. Bazılarınız bu süreçte yüksek tempo içinde hem fiziken hem de düşünce olarak aşırı şekilde çalışmanın getirdiği stresle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda ne olursa olsun çalışma saatlerinizi düzene koymalı ve gerekirse bunu işverenlerinizle konuşmalısınız. Birebir çalıştığınız kişilerle olan sorunlarınızı ve planlarınızı mümkünse 28 Ocak tarihine kadar ele almalı ve girişimde bulunmalı bu tarihten sonra ise ani kararlar almaktan veya karşınıza birdenbire çıkacak teklifleri kabul etmekten yeni değişimlerden uzak durarak herşeyi tekrar tekrar düşünmelisiniz. 19 Şubat(gölgeli günlerin sonu 26 şubat) tarihinden itibaren de yaptığınız tüm planları hayata geçirebilirsiniz.
Parasal Konular
Finansal hayatınızla ilgili konularda etkili olacak önemli enerjilerden birisi 24 Ocak tarihine kadar sürecek olan Venüs gezegeninin yay burcu transitidir. Genel anlamda parasal konularda her ne kadar iyimser yaklaşımlar verse de burcunuzla olan zorlu görünümü nedeniyle özellikle eve ait giderler veya fazla iyi niyetiniz nedeniyle gücünüzü aşan bir takım borçların sıkıntısını hissedebilirsiniz. Finansal anlamda dikkatli olmadan nasılsa hallederim tarzı bir düşünceyle risk almak son derece yanlıştır. Elinizdeki miktar veya bütçenize göre hareket etmeniz son derece faydalıdır.
19-28 Ocak arası kafanızın içindeki düşünceleri dile getirmek ve maddi anlamdaki sıkıntılarınızdan söz etmek kolay olsa da bu tarihlerde Mars gezegeninin geri harekette olması isteklerinizi elde etmek açısından zorlanabileceğinizi göstermekte. İçinde yer aldığınız sektörün bazı değişimler yaşaması veya genel anlamda patronların duyarsız yaklaşımları nedeniyle sakin kalmanız faydalı olabilir. Yeni bir iş için girişimde bulunmak adına düşündüğünüzde ise yine aynı nedenlerle hareket etmeniz güçleşebilir. Bu süreçte en iyi yapılacak iş yaz aylarındaki planları gözden geçirmek yapılan işlerdeki eksikleri tamamlamak ve tam olarak rayına girmeyen herşeyi ele alarak düzeltmek olmalıdır. Eğer yine de durumunuz çok acilse 28 Ocak tarihine kadar patron konumundaki kişilerle görüşmeye çalışmalısınız. Bunun için başta söylediğim 19-28 Ocak tarihleri uygun gözükmekte. 28 Ocaktan sonra ise beklemede kalmalı dikkatli hareket etmeli ve kontrollü bir şekilde harcamalarda bulunmaya çalışmalısınız. Ayrıca yeni bir iş anlaşması yapmak veya yeni bazı teklifleri değerlendirmeye almak ve istekleriniz gerçekleşmediğinde ya hep ya hiç tarzı yaklaşımlarda bulunarak birdenbire işten ayrılmak gibi kararlar kesinlikle almamalısınız. Bu süreçteki enerjiler oldukça yanıltıcı ve göz boyayıcı olabilir. farkında bile olmadan hem iş hem parasal anlamda yanlış kararlar alabilir daha sonra da yanıldığınızı anlayabilirsiniz.
Ocak Ayı Astrolojik Takviminiz
Pozitif etkili günler 2-3-7-8-20-21-29-30-31
Zayıf etkili günler 4-5-6-12-13-18-19
Aşk açısından zorlu günler 12-13 (Dolunay) çatışmalar ve duygusal gerginlikler
Yeniay günleri 24-25-26(Taze enerjiler yeni başlangıçlar pozitif ifade gücü)
Not: Yükselen burcunuzun yorumlarını okumayı ihmal etmeyiniz. Yıllık burç yorumları köşenizi tekrar gözden geçirmeniz faydalı olabilir.
Sevgili Başaklar Ocak ayının sizlere mutluluk başarı sağlık ve huzur getirmesini diler yeni yılınızı bir kez daha kutlarım.
 
Geri
Üst