1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    936
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    basalla(adıyaman)

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:
    1 kg. kuzu kuşbaşı
    2 su bardağı ince köftelik bulgur
    1 su bardağı nohut
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 adet kuru soğan
    1 adet yumurta
    Malzemeler:
    1 kg. kuzu kuşbaşı
    2 su bardağı ince köftelik bulgur
    1 su bardağı nohut
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 adet kuru soğan
    1 adet yumurta
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı nar ekşisi
    1 yemek kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz




    Yemeğin Tarifi
    1 bardak suyla bulguru ıslatın, 10 dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin.

    Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin.
    Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.
     
basalla(adıyaman) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Adıyaman Üniversitesi

    Adıyaman Üniversitesi

    ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ (TARİHÇE) Üniversitemiz, Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı olarak 27.06.1987 tarihinde kurulan Eğitim Fakültesi ve 2003 yılında kurulan Adıyaman Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi, 15.12.1997 tarihinde kurulmuş olan Besni Meslek Yüksekokulu, 1988 yılında kurulmuş olan Gölbaşı Meslek Yüksekokulu ile İnönü Üniversitesine bağlı olarak 12.08.1998 tarihinde kurulan Fen...
  2. Adıyaman Ünal

    Adıyaman Ünal

    ünal sönmüş adıyaman ünal Firma: Adıyaman Ünal Firma Gerçek Adı: Adıyaman Ünal Turizm Tic.A.Ş. Yön. Kur. Başkanı / Sahibi: Ünsal Sönmüş Genel Müdür: Zeynel Abidin Sönmüş Merkez Adresi: Hırıkçı cad. No:14/A Adıyaman İletişim Bilgileri Tel 1: (416) 216 56 86 Tel 2: (212) 658 01 71 Faks: (212) 658 01 12 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi: Zeynel Abidin Sönmüş Peron No:...
  3. Adıyaman Gülaras

    Adıyaman Gülaras

    Firma: Adıyaman Gülaras Firma Gerçek Adı: Adıyaman Gülaras Tic. A.Ş Yön. Kur. Başkanı / Sahibi: Faruk Aras Genel Müdür: Sait Aslan Merkez Adresi: Gülbaşı Cad. No:25 Adıyaman İletişim Bilgileri Tel 1: (212) 658 05 37 Tel 2: (212) 658 05 38 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi: Sait Aslan Peron No: 62 Tel 1: (212) 658 05 37 Tel 2: (212) 658 05 38 Kalkış Kalkış Tel....
  4. Adıyaman Turizmi

    Adıyaman Turizmi

    höyük mezarları adıyaman turizm haritası adıyaman dağ kuyucak köyü adıyamanın turizmi adıyamanda turizm Adıyaman, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin batısında yer alan, tarih sahnesindeki yeri ilk insanlara dek uzanan, pek çok değişik kültüre merkezlik etmiş olan gerçek bir kültür ve turizm kentidir. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman toprakları üzerinde, insanlık...
  5. Basalla(ekşili köfte)

    Basalla(ekşili köfte)

    basalla nohutlu ekşili köfte salçalı ekşili köfte nohutlu salçalı tarifi BASALLA Malzemeler: 500 gr. kuzu kuşbaşı 2 su bardağı ince bulgur (çiğköftelik) 1 su bardağı nohut 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet kuru soğan 1 yumurta 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı nane,pulbiber,karabiber,tuz Yapılışı: Nohutu geceden suda bekletin. Sabah...

Sayfayı Paylaş