Basalla(ekşili köfte)

butterfly86

Yeni Üye
Üye
Basalla(ekşili köfte)
basalla nohutlu ekşili köfte salçalı ekşili köfte nohutlu salçalı tarifi
BASALLA
Malzemeler:
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı ince bulgur (çiğköftelik)
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı nane,pulbiber,karabiber,tuz

Yapılışı:

Nohutu geceden suda bekletin. Sabah haşlayıp kabuklarını soyun.
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 500 gr.kuzu etini ekleyip suyunu çektirerek kavurun.Etlerin üzerine küp küp doğranmış soğanları ve salçayı ilave edip karıştırın. Üzerlerine sıcak su ekleyin ve pişirin.Haşladığınız nohutu ekleyin.

Başka bir yerde 2 su bardağı bulgurun üzerine yarısı kadar sıcak su ekleyin ve bulguru ıslatın. Bulgur demlendikten sonra üzerine tuz,karabiber,nane ilave edin.Yumurta ve unu da ekleyip yoğurarak nohut büyüklüğünde minik köfteler yapın.Köfteleri etin piştiği tencereye koyarak pişirin.Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alın.Üzerine bolca nane ilave ederek servis edin.
 
Geri
Üst