1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Bir avuç kara pelin çiçeği, yarım avuç karadut, beşer adet balâdur yemişi ile çekirdekleri ayıklanmış kayısı, iki tutam bibe*riye çiçeği ceviz iriliğinde bal mumu ile birlikte yirmi dakika süre ile suda pişirilir. Sıkılarak elde edilen posa, merhem kıvamına ge*linceye kadar ceviz külü ilâve edilerek yoğrulur. Hazırlanan merhem, karabiber yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza ko*narak serin bir yerde saklanır. Basurların ve çıbanların tedavisin*de kullanılır.
     
Basurlar Ve Çıbanlar İçin Merhem konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    Yanıklar Ve Kızarıklıklar İçin Merhem

    merhem isimleri yanık merhemi yara merhemi isimleri yanık merhemleri Beş tutam oranında besbase kabukları dövülerek ezilir. Ezi*len kabuklar, iki tutam ısırgan tohumu, yarım avuç söğüt yapra*ğı, bir baş sarımsakla birlikte yarım saat süre ile suda pişirilir. Sı*kılarak elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye kadar dö*vülmüş mantar ve rendelenmiş limon kabuklan ile birlikte karış*tırılır....
  2. Urlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    Urlar Ve Çıbanlar İçin Merhem

    çıban merhemi Yarım avuç aksar tohumu, ikişer tutam ballıbaba yaprağı ve ısırgan otu tohumu, bir tutam binyaprak çiçeği reçineyle birlikte bir kaba konarak yarım saat süre ile kaynatılır. Bu karışımların suları çekilinceye kadar pişirilir. Pişirilen karışım sıkılarak süzül*dükten sonra elde edilen posa merhem kıvamına gelinceye ka*dar mantar unu ilâve edilerek zeytinyağı ile karıştırılır....
  3. Şişlikler Ve Cilt Kırışıklıkları İçin Merhem

    Şişlikler Ve Cilt Kırışıklıkları İçin Merhem

    Çürütülmüş iki adet elma, üç adet yeşilbiber, ceviz iriliğinde bal mumu, lahana yapraklan ile birlikte dövülerek ezilir. Hazırla*nan karışım yarım saat süre ile suda pişirilerek süzülür. Sıkılarak elde edilen posaya dövülmüş keten tohumu karıştırılarak mer*hem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan merhem, zeytinyağı ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza konarak serin bir yerde...
  4. Haşerat Sokmaları Ve İltihaplar Yaralar İçin Merhem

    Haşerat Sokmaları Ve İltihaplar Yaralar İçin Merhem

    Bir avuç cilban otu, üçer tutam geyik dikeni ve damla sakı*zı otu, yarım avuç ıspanak dövülerek ezilir. Ezilen karışım yarım saat süre ile suda pişirildikten sonra süzülür. Süzülerek elde edi*len posaya dövülmüş nar kabuğu ve kına karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurt mayası ile yoğrulur. Hazırlanan merhem incir sütü ile yumuşatıldıktan sonra bir kavanoza doldu*rularak serin...
  5. Çatlamalar Ve Romatizma Ağrıları İçin Merhem

    Çatlamalar Ve Romatizma Ağrıları İçin Merhem

    Yarım avuç biberiye çiçeği, ikişer tutam çalgıcı otu ve hamame otu, bir tutam kenger otu, iki kaşık domates salçası ile birlik*te kaynatılarak suları çekilinceye kadar pişirilir. Sıkılarak elde edi*len posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar bakla unu ve yu*murta ilâve edilerek karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan merhem pamuk yağı ile yumuşatıldıktan sonra, bir kavanoza konarak se*rin bir...

Sayfayı Paylaş