Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Bayburt Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    bayburt yöresel yemekleri yöresel yemekler bayburtun yemekleri bayburtun bayburt Bayburt'a özgü birbirinden leziz yemek tariflerini paylaşıyorum melekler...

    [​IMG]


    Kesme Çorbası
    Kullanılan malzemeler
    200 gr. yeşil mercimek, 1 adet yumurta , 2 yemek kaşığı salça, 1 adet soğan (orta), 100 gr. yağ, 1 su bardağı un, yeterince su, tuz, dargın (istenirse)
    Hazırlanışı
    Un içerisine su, tuz , yumurta konularak bir hamur yorulur, biraz bekledikten sonra hamur açılır , makarna gibi ince ince kesilir. Diğer taraftan mercimek iyice pişirilip doğranan soğan yağla pembeleştirilir. Dargın , salça, su katılır üzerine mercimek ilave edilir kaynatılır , üzerine kesilen çorbalık hamurlar karıştırılır. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra servis yapılır.



    Galacoş
    Kullanılan malzemeler
    250 gr yeşil mercimek , 200 gr. tereyağı, ½ kg. kıyma, 1 adet soğan (irice), 2 kaşık salça, 250 gr. gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi
    Hazırlanışı
    Mercimek, et, soğan, salça ve yağ ile birlikte mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir. Diğer taraftan gurut veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynamamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılmaz, hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür. Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur.

    Lor Dolması
    Kullanılan malzemeler
    1 kg. taze lor (çökelek) , 1 su bardağı bulgur, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt kaymağı, 4 kaşık tereyağı, dargın, 1 kg pancar yaprağı veya evelik, 1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir), tuz
    Hazırlanışı
    Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. Taze lor içerisine yumurta, süt kaynağı , haşlanmış bulgur, ince doğranmış taze soğan, sıkılarak yaprağa sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir.



    Eşki Lahana
    Kullanılan malzemeler
    250 gr. parça et veya kavurma, 1 kg. ekşi lahana (salamura) 1 su bardağı bulgur, 2 yemek kaşığı börek yağı , 1 adet kuru soğan (orta), 1 çay kaşığı kırmızı biber, 2 yemek kaşığı salça (domates), 1 tutam tuz
    Hazırlanışı
    Su ile et yaklaşık 20 dk. haşlanır. Önce üzerine bulgur ilave edilerek bir taşım kaynaması sağlanır, sonra küçük küçük doğranmış ekşi lahana ilave edilir. Bir başka kapta soğanlar pembeleşinceye kadar yağ, kırmızı biber, salça karıştırılarak pişirilir. Bu karışım ekşi lahananın içine konulur, kavurma ile pişiriliyorsa bu aşamada ilave edilir ve yaklaşık 45 dakika pişirilir. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.


     
Bayburt Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bayburt yeresel yemeği galacoş

    bayburt yeresel yemeği galacoş

    galacoş yemeği bayburt kebabı Galacoş Malzemeler : 250 gr Yeşil mercimek 500 gr kıyma 200gr tereyağı 1 Adet Büyük Boy soğan 2 kaşık salça 3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut 2 adet pide veya ev ekmeği Yapılışı : Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülür.Bir kenarda bekletilir.Soğanlar küçük küçük kıyılır. Yağda kavrulur.Kıyma...
  2. Bayburt yöresel halk oyunları

    Bayburt yöresel halk oyunları

    bayburt davul zurna bayburt yöresel oyunları davul zurna oyunları oyunu yöresi halk Bayburt yöresinde oynanan halk oyunlarına “BAR” denir . Bar sözcüğü genelde el birliği , gönül birliği ,ve beraberliğin oyun şeklindeki ifadesidir .Bar bir meydan oyunudur . El ele tutuşmuş , gönül gönüle vermiş yiğitlerin düğünde , bayramda , askere giderken kısaca her önemli günde hep aynı ruh coşkusu ile...
  3. Eskişehir Yöresel Yemekleri

    Eskişehir Yöresel Yemekleri

    çiğbörek eskişehir yöresel yemekleri eskişehir meşhur yemekleri Eskişehirin Yöresel Yemekleri,Eskişehirin Yemekleri, çiğbörek,Eskişehir, Eskişehirin Meşhur Yemekleri,Miyane Çorbası Eskişehir ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar.. Toğga Çorbası: Et suyu ile pirinç kaynatılır. Yumuşayınca ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurt suyla ezilerek çorbaya katılır....
  4. Niğde Yöresel Yemekleri

    Niğde Yöresel Yemekleri

    niğde yemekleri niğde yöresel yemekleri Niğde Yöresel Yemekleri,Niğde Yöresi Yemekleri,niğde, Niğde yemekleri tarifleri,niğdenin meşhur yemekleri,niğde tavası Niğde ilinde yapılan yöresel yemekler ve tariflerini paylaşıyorum kızlar.. Niğde Mutfağı, farklı besinlerin tat vericilerle belirli yöntemlerle pişirilmesi ile kendine özgü bir karakter kazanmıştır. Niğde'nin özel yemekleri...
  5. Bingöl Yöresel Yemekleri

    Bingöl Yöresel Yemekleri

    bingöl yemekleri bingöl yöresel yemekleri Bingöl'ün Yöresel Yemekleri ,Bingölün Yemekleri,Bingöl Yemekleri,Bingöl Mutfak Kültürü , Geleneksel Bingöl Yemekleri , Bingöl Mutfağı Yöresel Yemekler,Bingöl Yemek tarifleri Bingöl ilinde yapılan yöresel yemekle ve tariflerini paylaşıyorum melekler... Yöre ürünlerine dayanan Bingöl mutfağında yemeklerin çoğu bulgur, ayran, süt, et, çökelek ve...

Sayfayı Paylaş