1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.349
    Beğenilen Mesajlar:
    822
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Bayram Kebabı Nasıl Yapılır...Bayram Kebabı Tarifi...

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Bayram Kebabı Tarifi Bayram Kebabı Nasıl Yapılır

    Bayanlar adına aldanmayın Bayram Kebabı ama illa bayramda yapılacak diye bişey yok bayramı beklemeye gerek yok..Bu ziyafeti ailenize yakınlarınıza hemen bugün yaşatabilirsiniz.. Hadi bakalım hazırlaması sizden tatması yakınlarınızdan....Köfteden Yoğurtlu Kebap Tarifini de ek olarak sizlere sunnuyorum..



    [​IMG]


    Malzemeler:


    12 arpacık soğan
    500 gr kuzu bonfile
    2 patates
    1 havuç
    2 kırmızıbiber
    2 kereviz sapı
    1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    Tuz


    Hazırlanışı:


    Soğanların kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavurun.
    Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini bekleyin.
    Sebzelerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
    Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızıbiberi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
    Dondurulmuş bezelyeleri ekleyin.
    Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
    Tuzla tatlandırın.
    Sebzeler pişip, etler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
    Sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun!

     
Bayram Kebabı Nasıl Yapılır...Bayram Kebabı Tarifi... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. çingene kebabı tarifi

    çingene kebabı tarifi

    çingene kebabı çingene kebabı nasıl yapılır çingen 250 GR.İRİ SOĞAN ½ DEMET MAYDONOZ 2 ORTA BOY DOMATES TUZ- KARABİBER- KIRMIZI- BİBER- SUMAK YAPILIŞI Kıymaya biraz su tuz ekleyerek kavurun ve sıvı yağ ekleyin. Kabuğu soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri (suyunu sıkın) kıymaya ilave edip ,kısık ateşte domateslerin ezilip suyunu...
  4. kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates2 adet yeşil biber8 adet mantar2 adet soğan1 su bardağı bezelyekekiktuzkarabiberYapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi atın. domates ,yeşil biber ve mantarları doğrayın. soğanları dörde bölün .bezelyeleri de ekleyerek ,hepsini haşlayın karıştırın . hazırladığınız...
  5. Tas kebabı tarifi

    Tas kebabı tarifi

    bu konu;tas kebabı nasıl yapılır,tas kebabı malzemeleri nelerdir hakkında bilgiler vermektedir Eşimin en sevdiği yemeklerden biridir tas kebabı..Bayram sofralarının vaz geçilmez etli pilavıdır.Yapılışı ilk başlarda bana zor gelsede şimdi daha pratik olduğumu söyleyebilirim.Pilav ile eti bir arada yemeğe alışkın olabilirsiniz. Ama ikisinin bir arada piştiği mükemmel lezzeti bilmiyorsunuz.Etin...

Sayfayı Paylaş