bebeğim çok gazlı bitkisel öneriniz varmı

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
bebeğim çok gazlı bitkisel öneriniz varmı
Bebeğim var 2 aylık ve çok gazlı.Sıcak tutuyorum, yediklerime dikkat ediyorum ama nafile.Çok fazla gazı var ve bazen çok ağlıyor.Bana verebileceğiniz ilaç dışı bitkisel bir öneriniz var mı ?
 
Sayın misafirimiz,
Yeni doğmuş bebeklerin yaklaşık 1 yaşına kadar yaşadıkları en büyük problem gaz sorunudur. Ufak bir problem gibi görünsede başetmesi zor bir durumdur. Özellikle yeni doğan bebeklerde, sindirim sisteminin tam gelişmemiş olması nedeniyle, gaz problemine sıkça rastlanır.

Yeni doğan bebeğinizde karın ağrısı ve gaz problemi varsa, devamlı ağlar. Huzursuzdur; karnında gerginlik görülür. Bacaklarını sürekli kendine doğru çeker.

Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü bebeklerin sindirebilmesine en uygun, doğal besindir. Karnına ve ayaklarına ılık bezler koyun. Sakin olduğu bir zamanda bebeğin karnına masaj yapabilirsiniz.

Gaz sansıcı çeken bebeklerde bitki karışımları, rahatlatıcı ve gaz sancısını hafifletici etki gösterir. Rezene, papatya gibi çaylar özellikle bu anlamda gaz sanıcısını hafifleten ve bebeği rahatlatan bitki özleridir.
 
ah canım ah ben gaz sıkıntısını tam 4 ay dolana kadar çektim,gece gündüz kızım ağladı ben ağladım,arabada gezdirdiğim zaman uyurdu,elektrikli süpürgeyi açardım,saç kurutma makinasını açar karnına uzaktan tutardım hem sesi hemde verdiği ısı rahatlatıyodu,birde zeytinyağını hafif ısıtıp ağzına damlatırdım karnına elma yağı kekik yağı sürerdim bu yöntemlerle hafifletirdim sancısını çok zor günlerdi sadece sabretcen alışcan bu duruma kolik sancısı zor birde göğüslerini asla açık tutma üşümesinler
 
Geri
Üst