bebeğimin burnu tıkalı uyuyamıyor ne yapmalıyım ne yapabilirim

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
bebeğimin burnu tıkalı uyuyamıyor ne yapmalıyım ne yapabilirim
Kızlar mevsimler değiştiğinden dolayı 5 aylık kızımı malesef hasta ettim. Burnu tıkalı uyuyamıyor uyumuyor çok huzursuz ve sürekli ağlıyor. Bu bebişimin burnundaki sümükleri nasıl çıkarırım bana tam olarak ne tavsiye ediyorsunuz. Yardımcı olursanız sevinirim. Burnu tıkalı diye yatamamasının yanında birde mamada yiyemiyor. Sürekli bir ağlama hali var çok kötü durumdayım. Doktora gittim verdiği antibiyotiğe yeni başladım ve bu antibilotik hemen etkide etmiyor uykusuzum herkes uykusuz bana yardımcı olur musunuz lütfen ?
 
Bebeğimin burnu tıkalı uyumuyor uyuyamıyor

Geçmiş olsun bir tanem, ama tam mevsimi biliyorsun sende. Bebeğinin burnu tıkalı ise ve uyuyamıyorsa, bir kere burnunun içindekileri kesinlikle temizlememiz gerekiyor.

Öncelikle burun açıcı spreylere kesinlikle yönelmiyorsun. O spreyleri 5 günden fazla kullanmak sakıncalı olsada, hani doktorunuz site bir tane ilaçlı burun spreyi yazar onuda bir tek gece yatarken bir kere kullanırsınız. Marka sormayın doktorunuz bilir.

Onun haricinde bebişimizin burun deliklerinde biriken sümükleri açmalıyız ki uyuyabilsin ve mama yiyebilsin. Bunun için tek yapmanız gereken burun aspratörü almak. Ama o öyle pompa gibi olanlar size asla ama asla yarar sağlamazlar.

Otri bebe Nazal Aspratör alacaksınız. En kesin burun temizleme yöntemi bu aparatla yapılır. Bu aparatın küçük bi haznesi ve içinde bir süngeri var, çocuğun burun deliğine dayıyorsunuz ve hortum vasıtası ile ağzınızla somuruyorsunuz :)

Sakın korkmayın sümük vs gelmiyor ağza filitresi var :) Bebişinizin burnu 2 dk içinde mis gibi açılıyor. Artık mamasını gönül rahatlığı ile yedirebilirsiniz ve uyutabilirsiniz.

Geçmişler olsun.
 
Geri
Üst