Bebeğimin kakasındaki yeşil renk ve sümüksü yapı neden?

  • Konbuyu başlatan anneyimannesinanne
  • Başlangıç tarihi
A

anneyimannesinanne

Forum Okuru
Bebeğimin kakasındaki yeşil renk ve sümüksü yapı neden?

Bebeğimin kakası yeşil sümüksü melek kadınlar kulubü forum'da.​

Kızlar benim 4 aylık bebeğim var bezini sabah açtığımda kakası yeşil sümüksü olduğunu gördüm. Bu ne demek oluyor yaa çok korktum. Hani normalin dışında bir şeyle karşılaştığım için endişeliyim şuan açıkçası. Yani bu üşütme belirtisi olabilir mi ya da yediğim şeylerden dolayı süre geçmiş olabilir mi? Anlam veremiyorum ateşi herhangi bir sorunu da görünmüyor. Bebeğimin kakası yeşil sümüksü olmasının nedeni nedir?
 
Merhaba
Bebeğinizin kakasındaki değişimler önemlidir ve önemsemeniz gereken durumlar olabilir. Kakalar bebeğin ya üşüttüğünün ya renk veren besinler yediğinin ya da annenin yemesi sonucu süte geçmesinden kaynaklı olabilir. Genelde ya sütünüzden geçmiş bir besinden dolayı ya da üşütmeden kaynaklı bu yeşil ve sümüksü kaka görülebilir. Bebeğinizin durumunda şuan bir problem yok ise eğer üşütme var ise kendini her an gösterebilir. Bebeklerde enfeksiyon durumlarında da bazen yeşil kaka görülebilmektedir. Demir ilacı kullanan bebeklerde de yine yeşil kaka görülebilir. Bazen de bebeğin yeterince anne sütü alamıyor olması da yeşil kakaya sebep olabilir. Bol süt vermeye özen gösterin. Sindirim problemi olan bebeklerde ve yine bağırsak kurtlarının varlığında yeşil kakaya rastlanılabilir.

Bebeklerde kabızlık sorunu da sıkça görülen sorunlardandır. Peki bebekler neden kabızlık yaşarlar. ''Bebeğim sürekli kabız ne yapmalıyım'' bu türden müzdarip anneler mutlaka yazımızı inceleyin.

 
Geri
Üst