Bebeğin cinsiyetini öğrenmenin yolları

Uzman SühaN

Administrator
Bebeğin cinsiyetini öğrenmenin yolları
Gebelik döneminde en çok merak edilen konulardan biride bebeğin cinsiyetidir. Gebeliğin 16- 17 . haftaları ultrason incelemesi ile bebeğin cinsiyeti öğrenilse de anne adayları daha erken dönem de bebeğinin cinsiyetini öğrenmek ister. Bebeğin cinsiyeti,bebeğin cinsiyet tahmini,bebeğin cinsiyeti ne zaman öğrenilir,bebeğin cinsiyeti ile ilgili tahminler tüm bu merak edilen detayları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.


bebeğin cinsiyeti.jpg





Ülkemizde bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için uygulanan sayısız yöntem vardır. Bu uygulamarın hepsinin blimsel bir gerçeği yoktur. Eğlence amaçlı desekte bazı anne adayları bu duruma kendini fazlasıyla kaptırıyor sonuç itibari ile üzülüyor. Şimdi sizlere bebeğin cinsiyetini tespit etmek için uygulanan yöntemleri tek tek sıralayalım.

Kırmızı lahana testi ile bebeğin cinsiyetini öğrenme

Kırmızı lahana tetsin de 1 adet lahanaya ihtiyacınız var. Kırmızı lahanayı kaynatıyorsunuz ve bu suyun içine bir kaç damla idrarınızdan damlatıyorsunuz. Suyun rengi mora dönerse bebeğin cinsiyeti kızmış. Bu suya limon da sıkarsanız rengi mora dönücektir bu yüzden cinsiyet tahmininin yanlış olduğunu söyleyelim.

Bebeğin kalp atışını sayarak cinsiyet tahmini

Bebeğin kalp atışının sesi yaşamının sinyalidir. Gebeliğin seyri açısından bebeğin kalp atışını duymak önemlidir. Bebeğin kalp atışının sesi 140 üzeri ise bebeğin cinsiyeti erkekmiş

Yüzük ile bebeğin cinsiyet tahmini

Bu yöntemi bilmeyen yoktur. Sırt üstü uzanıyorsunuz . Yüzüğe ip geçirilerek karnınızın üzerinde yüzüğün gidiş geliş yönüne göre bebeğinizin cinsiyeti belirleniyor. Yüzük ileri geri geliyorsa bebek erkek , kendi etrafında daire çizer gibi dönüyorsa bebeğin cinsiyeti kızmış.

Sarımsakla bebeğin cinsiyet tahmini

Hamile anne adayı bir diş sarımsak yiyor. Sarımsak kokusu anne adayından çok keskin geliyorsa bebek erkekmiş. Koku çok az geliyorsa bebek kızmış.

Sabah bulantısına göre gebelik testi

Gebeliğin ilk belirtilerinden biride kusmadır. Anne adayı gebeliğin ilk 3 ayı sürekli kusuyorsa bebek kız. Anne adayında kusma olmuyorsa bebek erkekmiş.

Bu saydıklarımızın dışında daha bir çok cinsiyet tahmini yöntemleri var. Ama hiç birinin gerçeklik payı yok. Bebeğiniizn cinsiyetini net şekilde ultrason incelemesi ile öğrenebilirsiniz. Bebeğin cinsiyeti 16-17 . haftalarda görülsede en net şekilde 20. haftada görülür. Ultrason incelemesinde de zaman zaman yanılmalar olabilmektedir. Genelde bu yanılma kız bebeklerde daha çok olmaktadır.
 
ne kadar çok cinsiyet belirleyici yöntem varmış. ama okuduğum kadarıyla çoğu boş. insanlar neden bu kadar zoru uğraşı seviyor anlamıyorum. eczanede ne güzel testler satılıyor. Dakikalar için hamile olup olmadığınızı öğreniyorsunuz.
 
Bu anlatılan yöntemler eğlence amaçlı yapılabilir ama kesin doğruluk payı bilimsel bir dayanağı yok :) Gebeliğin teşhisi bu kadar kolay olsaydı gebelik testlerine gerek kalmazdı ;)
 
Geri
Üst