Bebek Hareketlerini Saymak Bebeğin Hareketleri Nasıl Sayılır

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebek Hareketlerini Saymak Bebeğin Hareketleri Nasıl Sayılır
Bebek Hareketlerini Saymak- Hamilelikte yaşanılan tarifi olmayan birçok heyecan verici olay vardır. Bu ilk olarak hamile olduğunuzu öğrenmekle başlar sonrasında bebeğinizin kesesini ve ardından hemen o minik şeyin kalp atışlarını duymak harika bir mutluluktur. Sonrasında bebeğinizin cinsiyeti ne olacak acaba merakları başlar. Buraya kadar onun cinsiyetini öğrenene kadar alışveriş bile yapılmaz. Cinsiyetini öğrendikten sonra bu ebedi kalıcı minik misafir için artık tatlı telaşlar başlar. Bu da hamilelikte yaşadığınız hoş heyecan verici durumlardır. Peki ya bebeğinizin ilk hareketini hissetmek gibisi var mı? Onunla işte o zaman bağınız daha da kuvvetlenmeye başlayacak artık o da sizi duyabilecek hissedebilecektir. Tabii siz de onun minik ayak ve ellerini. Her vuruşu her tekme atışı harika bir eylem olacak sizin için. Keşke yine vursa tekme atsa dediğiniz tek şey bebeğiniz olacak emin olun. Dedim ya hani meleklerim hamilelik sıkıntılarınız olsa dahi büyük mutlulukların yaşandığı belki de dünyada yaşadığınız en büyük heyecan verici olaydır.

bebek hareketleri nasil sayilir.jpg


Anne karnındaki bebeğin ilk hareketleri normalde 9. haftada bebek hareketlere başlar ama anne bunları hissedemez çünkü henüz bebeğin kas ve kemik sistemi henüz gelişimi tamamlanmamıştır. Bazı anne adayları bebeğinin hareketlerini hissettiğini zannetse de bu hissedilmesi çok güçtür hele ki ilk hamileliğiniz ise. Ben özellikle çok erken haftalarda söylenmeye başlamış bu konuda eşimin başını çok şişirmişliğim var yani :) İkiz gebelik yaşadım onu heyecanı şurada dursun hamileliği ilk kez yaşıyorum ve 10. haftalarda bebeklerimin hareketlerini hissettiğimi düşünüyordum ama bu dediğim gibi bebek henüz çok küçük 2 cm kadar olduğu için ve kas kemik sistemi henüz tam anlamıyla gelişmediği için bu hareketler bebeğin değil sadece bağırsak hareketleri olabilirdi. Siz de eğer ilk hamileliğinizi yaşıyorsanız bu hareketleri ilk aylarda hissetmek zor olabilir.

Bebek hareketlerinin anne tarafından hissedilmesi için bebeğin daha büyümesi ve bu hareketlerin rahime ve oradan da anne karnına etkisi söz konusu olması gerekir. Bu da ancak 16-20. haftalarda mümkün olabilmektedir. Bu arada hamile anne adayları için 16. hafta bebeğin gelişiminde neler olup bitiyor linkten inceleyebilirler. Bu haftalarda artık bebek daha büyümüş tekme attığında anne adayının hissedebildiği kuvvette vuruşlar yapabilmektedir. İkinci üçüncü gebeliğini yaşayan daha tecrübeli anne adayları bunu daha erken hissedebilirler. Daha ilk gebeliğini yaşayan anne adayları da daha 10. haftada işte tekme attı diye kendini yiyip bitirebilirler :) Ve bu haftadan itibaren artık rahatlıkla hissedilebilen tekmeler ara ara kontrol edilmeli ve bebeğin gelişimi açısından sayılması gerekecektir.

bebegin hareketlerini saymak.jpg


Anne karnındaki bebeğin hareketleri nasıl sayılır? Bebek hareketleri çeşitli yöntemlerle sayılabilir. Bunlardan birincisi sabah kalktığınızda saate bakın ve bebeğinizin hareketlerini saymaya başlayın bebek 12 saat içinde en az 10 kez hareket etmelidir. Anne adayı bu sayımlara en erken 28. haftalarda başlayabilir. Ama daha öncesinde de siz bunun kontrolünü yapabilirsiniz bebeğinizle başbaşa kalıp onu dinleyebilir siz de onunla bağınızı kuvvetlendirmek için ona şarkılar ninniler söyleyebilirsiniz. Sizin sesinize böylece daha iyi alışacaktır. Dediğim gibi 12 saatte en az 10 kez hareket etmeli etmiyorsa bunun doktora bildirilmesi gerekmektedir.

Son bir konu da kız bebek mi erkek bebek mi daha erken hareket etmeye başlar? Burada kız ya da erkek cinsiyet farkı yoktur burada. İkisi için de aynı haftalarda harekete başlaması söz konusudur. Cinsiyetler arası bu fark gözetilmez ama bazı bebekler daha hareketli bazıları daha az hareketli olabilmektedir.
 
Geri
Üst