Bebek oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmelidir

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Bebek oto koltuğu alırken nelere dikkat edilmelidir
Bebekler aileler için çok önemlidirler. Bebeklerin güvenli bir seyahatten geçerek gidilecek yere en konforlu şekilde ulaşabilmeleri için aracımızda bulundurmamız gereken en önemli unsur is bebe oto koltuklarıdır. Siz de bebeğinizin geleceğini güvenli ellere teslim etmek istiyorsanız güvenilir bir bebe oto koltuğu alarak girişimde bulunabilirsiniz. Bu koltuğu alırken birtakım noktalara dikkat etmeniz gerekecektir. Bu kurallar nelerdir, oto koltuğu alırken nelere bakarak alım yapmalısınız konusu için sizlere bu yazımda yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım bilgilerimden ve resim galerimden faydalanarak en doğru bebe oto koltuğu seçimini gerçekleştirebilirsiniz.

*Oto koltuğu seçiminizde öncelikle kaza testlerinden geçip geçmediği hususunu göz önüne almalısınız. Kaza testine tabii tutulup bu testleri başarılı bir şekilde geçen oto koltuğu sizin için en güvenilir tercih olacaktır.
IMG_4614.jpg

*Oto koltuğunda Isofıx bağlantısının olması hususuna da dikkat etmelisiniz. Isofix bağlantısı son zamanlarda en çok dikkat edilen bağlantıdır. Bu bağlantı sayesinde otomobilinize ürünü güvenli ve konforlu ilkeler ışığında mont edebilme özgürlüğünden faydalanabileceksiniz.

*Isofix bağlantısı sağlayan çelik demir çubuklar aracılığıyla araçların arka koltukları arkasında yer alan demir çubuklara bağlantı kolay gerçekleştirilebilecektir.

*Isofix bağlantıları çok sağlamdır. Herhangi bir kaza anında darbe görme ya da savrulma durumunun önüne geçmede emniyet kemerine oranla daha sağlam olduğu kanıtlanmıştır.
IMG_20131214_161429.jpg

*Oto koltuğu alırken çocuğun yaş grubu, boy ve kilo konusuna dikkat etmelisiniz. Çocuğunuzun yaş grubu ve kilo kriterini göz önüne alabileceğiniz oto koltuklarını inceleyerek Isofix bağlantısının da kontrolünü sağlayarak alım işlemi gerçekleştirmelisiniz.
oto-koltuğu-araba.jpg

*Bebek oto koltukları Avrupa güvenilirliğinden geçmektedir. Bu güvenilirlik testlerine tabii tutulan bebek oto koltukları arasında ödüle layık olanlar bile bulunmaktadır. Özellikle güvenilirliği yüksek olan modellerden yana tercihte bulunmanız bebeğinizin güvenliğini sağlamanıza yardımcı olabilecektir.
oto-koltuk-2.jpg

*Bebek oto koltuğunuzu alırken 5 güvenlik kemer emniyeti bulunan, kaza durumunda darbe basıncını engelleyen köpük sistemine sahip olan modellerden yana tercihte bulunmanız mantıklı olacaktır.

*Bebek oto koltuğu kumaşının terlemeyi en aza indirgeyen kumaş tercihleriyle donanımlı olanı seçmeni sizi özgür kılacaktır. Aynı zamanda yıkamaya müsait modeller olduğunu da aklınızdan çıkarmayarak tercihinizi o yönde tamamlamalısınız. Bebek oto koltuğu her araç ile uyumlu olmayabilir. Dikkat edeceğiniz araç ile uyumluluk kriterini de asla göz ardı etmemelisiniz.
 
Geri
Üst