bebekle seyahat

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
bebekle seyahat
Anne-baba olmanız, vaktinizin çoğunu bebeğinize vakfetmeniz, tatillerden ve yolculuklardan vazgeçmenizi gerektirmiyor. Bebeğinizi de yanınıza alarak ailecek güzel vakit geçirebilirsiniz. Sizi ürküten bir bebekle yolculuksa, o zaman şu önerilere bir göz atabilirsiniz.

Genel öneriler:
Yolculuğa çıkmadan önce, ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyin bir listesini yapın ve bu listeye sadık kalın.

Yemek ve yatma zamanı için saat belirleyip, bebeğinizi hep aynı saatte yedirip uyutmaya gayret edin.

Bebeğinizin kendisini daha güvende hissedebilmesi ve yabancılık çekmemesi için, sevdiği bir battaniyeyi veya oyuncağı yanınıza alın.

Bir tane seyahat yatağı ya da oyun parkı satın alıp, tatile gitmeden önce bebeğinizin buna alışmasını sağlayın. Eğer bunu yapamıyorsanız, kalacağınız oteli arayıp böyle bir hizmetleri olup olmadığını öğrenin.

Yanınınıza mutlaka fazladan bebek bezi ve içinde derece, bandaj, (varsa) bebeğinizin kullandığı ilaçlar ve bebeğinizin doktorunun numarası olan bir ilk yardım çantası alın.


Arabayla yolculuk yapacaksanız:
Bebeğinizi kucakta ya da koltukta oturtmak yerine, mutlaka bebekler için yapılmış araba koltuğunda oturtun. Eğer bebeğiniz huysuzluk yaparsa, arabayı durdurun. Onu, araba hareket halindeyken asla koltuktan çıkarıp kucağınıza almayın. Bunu bir kere yaparsanız, kırılması zor bir alışkanlığa dönüşür.

Oynaması için yanınıza çok sayıda oyuncak alın ama hepsini bir anda eline vermek yerine, sıkıldıkça birer birer verin. Bu, yolculuğu onun için daha ilginç hale getirir.

Arabada sert, ağır ve sivri eşyalar varsa, bunları kaldırın. Böylece ani fren yapmanız gerekirse, bunları etrafa saçılıp bebeğinize zarar vermesini önlemiş olursunuz.

Acele etmeyin, bol ve duraklayarak yola devam edin. Mesela her iki saatte bir durup, etrafa bakının, vücudunuzu esnetin, gerekiyorsa bebeğinizin bezini değiştirin.

Yolculuğa çıkmadan önce, bebeğinizin sevdiği kitap ve şarkıları bir kasede kaydedin. Daha sonra yolda mola verdiğinizde bebeğinize bunları dinletin.

Mümkün oldukça eşinizle değişmeli olarak arabayı kullanın ve bebeği eğlendirme görevini de sırayla üzerinize alın.

Yanınızda atıştırmalıklar, bebeğinizin yiyip içebileceği şeyler getirin. Eğer etrafı kirletmek istemiyorsanız, fazla kırıntı bırakmayacak gıdaları tercih edin.


Uçakla yolculuk yapacaksanız:
Genellikle daha geniş oldukları için rezervasyon yaptırırken ön koltukları isteyin.

Seyahate çıkacağınız zamanları herkesin yollarda olduğu bayram tatili gibi tatillerin dışındaki zamanlara ayarlamaya çalışın. Böylece uçaklar daha boş olur ve etrafınızda bebeğiniz için fazladan koltuk bulma şansınız artar.

Havayoluna bebeğinizin araba koltuğunu kullanıp kullanamayacağınızı sorun. Buna onay vermezlerse bile koltuğu mutlaka yanınıza alın; çünkü araba kiralamaya kalkarsanız, bebek araba koltuğu bulamayabilirsiniz.

Yanınıza bebeğinizin yiyebileceği şeyler alın. Hele de kısa mesafe uçuyorsanız, yedirecek bir şey bulamayabilirsiniz.

Uçağa binmeden önce, havaalanında bebeğinizin altını değiştirin. Uçakta da yapabilirsiniz ama alan kısıtlı olduğundan zorlanabilirsiniz.

Çocuğunuz için hazırlayacağınız çantaya ihtiyacı olabilecek ilaçları, oyuncakları, giysileri, ortalığa dökülüp saçılmayacak yiyecek ve içecekleri ve yeterli miktarda bebek bezini koyun. Bebeğinize fazladan giysi koyarken, kalabileceğiniz ufak kaza riskine karşılık kendinizi de ihmal etmeyin.

Uçak kalkış ve inişleri bebeğinizin kulaklarını rahatsız edebilir. Bu esnada biberonundan bir şeyler içmesi, emzik ya da meme emmesi işe yarayabilir.
 
Geri
Üst