Arabada, bebeğin emniyeti

mislinay

Yeni Üye
Üye
Arabada, bebeğin emniyeti
Bebeklerini ilk kez dışarı çıkaran anne babalar aniden rüzgar çıkmasından veya yağmur yağmasından korkarak bebeklerinisarmalarlar (bazen gereğinden fazla). Ancak milyonlarca anne-baba bebeklerini asıl korumaları gereken yerde korumazlar.
Kötühava koşullarına kısa bir süre maruz kalmak bebek açısından çok olumsuz olaylara yol açmaz, ancak bebeği hatalı bir şekildeyerleştirilmiş emniyet koltuğunda oturtmak ya da yolculuk yaparken emniyet koltuğunda oturtmamak çok kötü sonuçlara yolaçabilir.
Anne-babaların en çok korkması gereken olay hastalık değil araba kazaları olmalıdır.İlk kez bebeğinizle yolculuk yaparken arabanıza bebekler için üretilen emniyet koltuğunun doğru bir biçimdeyerleştirildiğinden ve bebeğin araba hareket ettiğinde yeterince güvende olduğundan emin olun. Arabayı yavaş kullanmanızagüvenmeyin, bebeği tutabileceğinizede güvenmeyin.
İlk seferinden itibaren bebeğin emniyet koltuğuna alıştırılması bu olayı benimsemesini sağlayacaktır. Düzenli olarak emniyetönlemleri dahilinde yolculuk yapan bebek hem daha emniyette olur, hem de daha kolay idareedilir (emekleme döneminde ki bebekle yolculuk yaparken bu önemlidir.)
Standartlara uygun bir emniyet koltuğu aldıktan sonra şunlara dikkat edin:
• Koltuğun doğru şekilde yerleştirilmesi ve bebeğinizi emniyete almak için imalatçının önerilerini dikkatle okuyun ve uyun.Her yolculuktan önce koltuğun doğru bir biçimde yerleştirildiğinden ve kemer ve kayışların sıkı olduğundan emin olun.
• En az 8.5-9 kg olana ve dik oturabilene dek bebekleri arkaya bakacak şekilde yerleştirin. 9 kg üzerindeki bebekler yüzleri öne bakacak şekilde yolculuk yapabilirler.
• Mümkün olduğu zaman, bebek arka koltuğun ortasında oturmalıdır; burası arabanın en güvenli yeridir. Eğer arabayı kullanan kişi bebekle yalnız ise bebekle iletişim kurmak ve bebeği gözleyebilmek için ön koltuğa oturtmak iyi olur
 
Geri
Üst