Bebekler Ne Zaman Oturur

ay_se_l

Yeni Üye
Üye
Bebekler Ne Zaman Oturur
Bağımsız bir şekilde oturmak bebeğinize dünyaya yönelik yeni bir bakış açısı kazandırır. Sırt ve boyun kasları onu dik pozisyonda tutacak kadar geliştiğinde emekleme, ayakta durma ve yürüme için hazırlıklar hızlanmıştır.

Oturma Becerisi Ne Zaman Gelişir?

Bebeğiniz büyük olasılıkla 4-7 ay arasında bağımsız bir şekilde oturmayı öğrenecektir. Bu dönemde bebek yuvarlanmayı ve başını dik tutmayı da öğrenir. Çoğu bebek 8 aylık olana kadar desteksiz bir şekilde dakikalarca oturmayı öğrenmiş olur (oturmayı öğrenen bebekler bir süre sonra bu pozisyondan sıkıldıkları için devrilmeyi tercih edebilir).

Oturma Becerisi Nasıl Gelişir?

Bebeğinizi ilk günden itibaren oturma pozisyonunda destekleyebilirsiniz. Ancak gerçek bağımsız oturuş becerisini kazanması için kontrolü ele alması gerekmektedir. 4. Aydan itibaren bebeğin boyun ve baş kasları hızla gelişir ve böylelikle yüz üstü yatarken başını yukarı kaldırmayı öğrenir.

Daha sonra kollarıyla kendisini destekleyerek göğsünü de yerden kaldırmayı öğrenir. 5 aylık olduğunda desteksiz bir şekilde kısa bir süre oturabilir. Bu dönemde yastık kullanarak bebeğinizin oturma pozisyonunu destekleyebilirsiniz. Ancak onu bu şekilde yalnız bırakmamalısınız.

7 aylık olana kadar bebeğiniz desteksiz bir şekilde oturacak, otururken ellerini başka nesneleri tutmak için kullanabilecektir. 7. aydan sonra artık bebekler ne zaman oturur diye sormayacaksınız.

Bu noktada bebeğiniz yüz üstü yatarken kollarını kullanarak oturma pozisyonuna geçmeye çalışacaktır. 8 aylık olduğunda ise desteksiz bir şekilde kolaylıkla oturabilecektir.

Başını ve göğsünü kaldırmak bebeğinizin boyun kaslarını güçlendirir ve oturma pozisyonu için baş kontrolünü geliştirir. Bebeğinizi yüz üstü yatırarak karşısına geçin ve başını kaldırarak size bakmaya teşvik edin (bebeğinizi kesinlikle yüz üstü bir şekilde uyutmayın).

Bebeğiniz oturmaya başladığında çevresine sevdiği oyuncakları koyarak bu pozisyonda daha uzun süre kalmasını sağlamalısınız. Bu şekilde bebeğinizin kaslarının gelişimine yardımcı olmuş olacaksınız.
 
Geri
Üst