Bebeklerde burun tıkanıklığı sebepleri nelerdir nasıl giderilir

S

Sevdaxxxx

Forum Okuru
Bebeklerde burun tıkanıklığı sebepleri nelerdir nasıl giderilir
Bebeklerde burun tıkanıklığı sebepleri nelerdir nasıl giderilir neler yapılabilir
Merhaba

Bebeğimin burnu 2-3 güne bir tıkanıp duruyor bebeğim 3 aylık bebeğimin burun tıkanıklığı neden oluyor sebepleri nelerdir neler yapabilirim . Bebeğimin burnunun tıkanıklığını nasıl açabilirim. Nelere dikkat etmem gerekir ne ile bebeğimin burun tıkanıklığını giderebilirim. Bebeğin sadece burnu tıkanık nefes alışverişi gayet normal bir soğuk algınlığı veya başka bir rahatsızlığı da yok ama iki üç güne bir burnu tıkanıyor bunun için ne yapmalıyım
 
Merhaba Sevda

Bebeklerin genelde burnu tıkanabilir bunun başlıca sebebi ortamın sıcaklığı ve havanın nem oranıdır genellikle odanın havasının kuru olması nem oranının düşük olması burun tıkanıklığına sebep olur.

Eğer bebeğiniz de grip soğuk algınlığı üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bir rahatsızlık yoksa sıklıkla burun tıkanıklığı yaşanıyorsa odanın nem derecesi ve ısısı bunun en önemli sebeplerindendir.

Bebeğin bulunduğu oda sıcaklığı 23 ila 27 derece arasında olmalı ve bebeğin bulunduğu odanın nem oranı çok önemlidir odanın nem oranı da % 45 ile % 60 arasında olmalıdır.Eğer odanın nem oranı %45'in altına iniyorsa Bebeğinizin burun içi konkaların da kuruma ulaşacak bu da burun tıkanıklığına yol açacaktır. odanın nem oranı ayarlamak için öncelikle bir nem ölçer ve termometre bulundurmalısın. Eğer Bulunduğunuz bölge çok kuru bir havaya sahipse nem oranı çok düşükse bir buhar makinesi de bulundurma ve odanın nem oranını ayarlaman gerekecek. bunun için iyonizerli buhar makinesi almanı tavsiye ederim.

bebeğinin tıkanan burnunu nasıl açarım sorusuna gelince; bunun için burun açma aspiratörleri satılmakta bebekler için satılan burun açma aspiratörleri içerisinde de aynı zamanda serum fizyolojik çıkmakta Eğer bebeğinin burun içi çok kurumuş ise bu serum fizyolojik ile burnuna damlatarak önce yumuşatıp sonra aspiratörle çekebilirsin.

Yukarıda da dediğim gibi eğer herhangi bir rahatsızlık dışında odanın nem ve ısı seviyesi ile ilgili burun tıkanıklığı ise ki genelde öyle oluyor bu şekilde çözebilirsin .

Ayrıca aşağıdaki linkte detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz incelemenizde fayda var.

 
Geri
Üst