Bebeklerde hıçkırığın sebebi nedir nasıl geçer

B

Begümmmmm

Forum Okuru
Bebeklerde hıçkırığın sebebi nedir nasıl geçer
Bebeklerde hıçkırığın sebebi nedir nasıl geçer neler yapılabilir

Merhaba

Bebeğim 5 aylık anne sütü ile besliyorum ve her gün ilave olarak mama da veriyorum doktorumuz anne sütünün yeterli olmadığını söyledi mamaya başlamamız için uyardı ama ya başladım özellikle ama ya başladığımdan beri bebeğim de hıçkırıklar olmaya başladı. Bunun sebebini anlamadım anne sütü verirken hıçkırmiyordu . Hıçkırığın sebebi nedir neden olur hıçkırık kesmek için neler yapabilirim Yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler
 
Merhaba

Özellikle yeni doğan bebeklerde ve ilk 3 ayda bebeklerde sıklıkla hıçkırık görülür Bunun sebebi bebeğinizin büyümesi gelişmesi midenin genişleyip gelişmesidir. Çok hızlı mama ya da meme emmesi çocuğun hava yutmasına sebep olur hava yutması gaz yapmasına sebep olur. Bu da hıçkırığa sebep olabilir aynı zamanda çocuğa fazla meme vermek , anne sütü yada mama vermek hıçkırığın sebeplerindendir .

Hıçkırığı kesmek için emzirdikten sonra bebeğinizi 20 ya da 30 dakika dik tutmaya özen gösterin gazını çıkartın. Bunun dışında bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer çok çok uzun süreli hıçkırıklar varsa eskiler bebeğe 1-2 damla limon verirler çay kaşığı ile ben de denedim hıçkırığı kesiyor ama bunu doktorumla paylaştığım zaman kesinlikle bunu öyle bir şey yapmamayı önerdi . Çünkü hıçkırık bebeğin midesinin genişlemesini sağladığını bunu neden durduruyorsunuz dedi bırakın çocuğun midesi büyüsün gelişsin dedi. Onun söylediği eğer böyle durmayan bir saat boyunca devam eden bir iki saat devam eden hıçkırık olursa müdahale etmek gerekir . Bunun dışında çok müdahale etmenize gerek yok .Benim de yukarıda yazdığım şeyleri yaparsan geçecektir.

Ayrıca aşağıda detaylı bilgiler bulabilirsin


 
Geri
Üst