Bebeklerde iştah açıcı besinler

S

Selma<<<<

Forum Okuru
Bebeklerde iştah açıcı besinler
Bebeklerde iştah açıcı besinler besinler nelerdir ne yedirmeli

Merhaba

Bebeğim 8 aylık formül mama ek gıda ve çok daha az da olsa anne sütü ile besliyoruz. iki üç gündür bebeğimin hiç iştahı yok ek gıda hiç yemiyor mamaları da üçte ikisini içiyor üçte biri kalıyor içmek istemiyor ve bebeğim de genel olarak bir iştahsızlık söz konusu. Bu iştahsızlığı nasıl giderebilirim iştahını nasıl açabilirim . Onun için bir beslenme formülü var mı . Bebeğimin iştahını açmak için önerileriniz nelerdir
 
Merhaba

Bebeklere iştah açıcı besin arayışına girmeyelim iştah açıcı şurup da asla kullanmayın

Bebeklerde çok sık rastlanılan bir konu iştahsızlıktır. Kısa dönemler içerisinde bebekler normal yedikleri besinleri yemek istemezler ya da çok daha az yerler daha az beslenmeye meyillidirler. İştahsızlığın altında eğer ciddi bir rahatsızlık varsa yani iştahsızlık da birlikte başka belirtilerde varsa mutlaka doktora gitmemiz de fayda var .Çünkü bir rahatsızlığın habercisi olabilir bebeğinizdeki iştahsızlık.

Eğer iştahsızlık dışında herhangi bir rahatsızlığı söz konusu değil ve başka bir rahatsızlık gözlemlemediyseniz bebeğinizi beslerken aynı saatlerde beslenmeye dikkat edin yani bir beslenme düzeniniz olsun bebeğinizi aynı saatlerde mama verin süt verin ek gıdaları verin.

Bebeğinizin çok sıvı tüketmesi iştahsızlığa yol açar. Bebeğinize ek gıda mama ya da anne sütü vermeden önce en az yarım saat önce sıvı vermeyi keserseniz bebeğiniz mama ya da ek gıdayı daha iştahla alacaktır.

Bunun dışında mama saatleriniz beslenme saatleriniz dışında yani bebeğinize bir şey vermeyin . Bebeğinize özellikle ek gıda verirken önündeki tabağı doldurup vermeyin az koyun ki bebeğiniz yemeğe bakarak yemeği reddetmesin.

Ayrıca bebeği beslerken bebeğin ağzında çiğnenmesine fırsat verin arka arkaya hızlı hızlı kaşıkla beslemeyin. Yemeğin ısısı da çok önemlidir ılık yemekleri bebekler sever çok sıcak ya da çok soğuk yemekler vermeyin.

Bebeğinizin kolay yiyebileceği becerisine uygun tarzda yemekler verin çiğneme becerisi çok fazla değilse daha çabuk yutabileceği yemekler seçin onları verin. Eğer yemek seçiyorsa sevdiği yemekleri verin sevmediği yemekleri de sevdiği yemeklerin arasında yedirmeye çalışın.

Yemek yedirirken dikkatini başka yerlere çekmeyin sadece yemeğe odaklanmasını sağlayın . Televizyon önünde tablet bilgisayar önünde yemek yedirmeyin.

Yemek yedirirken yemek yemeyi bebeğiniz için daha sevimli hale getirin tabak kaşık mutfak malzemelerinin bebeğinizin hoşuna gidecek şekilde olmasına dikkat edin.

Bebeğinize yemek yedirirken araya başka bir iş almayın şu tabağı yıkayayım ya da şu işimi yapayım diye öyle 3 dakika 5 dakikalık aralar vermeyin. Bebeğinizi asla bir yemeği zorla yedirmeye çalışmayın kesinlikle zorlama yapmayın.

Eğer bebeğiniz de iştahsızlık altında yatan başka sebepler yoksa yukarıdaki önerdiklerimi uygulayabilirsiniz. Ama bir hastalık söz konusu ise mutlaka doktora gitmeniz gerekir.

Pek çok bebek dış diş çıkartma döneminde iştahsızlık yaşayabilir yeme alışkanlıklarını beslenme alışkanlıklarını değiştirebilir bunun için endişelenmenize gerek yok yavaş yavaş sabırla bebeğinizi beslemeye çalışın.
 
Geri
Üst