Bebeklerde ve Çocuklarda Aritmi Hastalığı

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bebeklerde ve Çocuklarda Aritmi Hastalığı
aritmi hastalığı, aritmi hastalığı nedenleri, aritmi hastalığı dikkat edilmesi gerekenler


Sevgili melekler, aritmi hastalığını, kalp ritminin düzensizleşmesi, yani anormal kalp ritmi olarak açıklayabiliriz. Çocuk yaşta görülen aritmi hastalığı bebeklik döneminde ya da ergenlikte meydana gelebilir. Çocuk ölümleri nedenleri arasında sayılan hastalıklardan biri olan aritmi hakkında bilgi edinelim..


cocuklarda-aritmi.jpg



Aritmi çocukların yaşam kalitesini düşürür ve öte yandan psikolojilerini de etkiler. Bu nedenle ailelerin dikkatli olmaları gerekmektedir.
Çocuklarda aritmi hastalığı çarpıntı, bayılma, büyüme geriliği ve çarpıntı ataklarına neden olabiliyor. Bu nedenle ailelerin son derece dikkatli olmaları gerekiyor. Çocuklarını her zaman gözetim altında tutmaları, ancak bunu çocuklarına hissettirmemeleri öneriliyor. Aksi halde çocuk psikolojik olarak etkileyebiliyor.
Aritmi sorunu yaşayan çocukların spordan uzak durmaları gereklidir. Bu nedenle aileler, çocuklarını bu konuda uyarmalılar. Aritminin bazı örneklerinde kalp pili takılması elzem bir hal alıyor. Çocuklarına kalp pili takılması gereken ailelerin, çocuklarını bu hususta da hazırlamaları ve bilgilendirmeleri önerilmektedir.
 
Geri
Üst