Bebeklere Converse Bebek Patiği Yapılışı (Resimli, Açıklamalı)

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bebeklere Converse Bebek Patiği Yapılışı (Resimli, Açıklamalı)
converse bebek patiği
bebek patiği yapılışı
değişik bebek patiği yapılışı




Sevgili melekler, son yılalrda hayli moda olan Converse ayakkabılar artık bebek patiklerine de sıçradı. El örgüsü ile yapılan bebek patikleri artık Converse modelinde. Gerçekten de Converse marka ayakkabılara son derece benzeyen bu patiklerle bebeğiniz çok şirin görünecek..



converse-bebek-patigi-1e9.jpg



Malzemeler
Mutlaka biri beyaz, diğeri istediğiniz renk olabilir, 2 tane patiklik ip
Kalın uçlı tığ

Yapılışı
Patiğimizin yapılışına tabanını örerek başlıyoruz. Bunun için ilk önce beyaz renk ipimizle 20 zincir çekiyoruz. 21. zincirin üzerinden itibaren trabzan yani; dolgu yaparak ilk sıramızı tamamlıyoruz. Tabanın düz durmasını sağlamak için, en baştan 3 zincir çekip dönerek trabzan yapmaya devam ediyoruz. Taban istediğimiz büyüklüğe gelene kadar aynı işlemi yapmaya devam ediyoruz.

Patiğimizin üst kısmına geçtiğimiz sırada 3 zincir çekerek ters taraftan trabzan yapmaya başlıyoruz ki; tabanın düzgün kısmı altta kalan kısım olsun. Bu şekilde hiç arttırma yapmadan bir sırayı tamamlıyoruz. İkinci sıramızda da hiç arttırma yapmadan trabzan yapmaya devam ediyoruz. İki sıra trabzandan sonra beyaz ipimizle bir sıra sık iğne yapıyoruz. Bu işlemle birlikte patiğimizin tabanını tamamlamış oluyoruz.

Patiğimizin burun kısmından 8-10 ilmek ekleyerek yine beyaz renk ipimiz ile dilini yapıyoruz. Dil kısmını istediğimiz kadar uzatmamız mümkün.

Dilin dibinden itibaren diğer renk ipimizle yine trabzanlar örerek, dönerek patiğimizin bilek kısmını oluşturuyoruz. Bu kısımda her sırada birer trabzan eksiltiyoruz. İstediğimiz yüksekliğe gelince ipi koparıp, patiğimizi tamamlamış oluyoruz.

İster uygun renklerde kurdela ile isterseniz de aynı renk iplerden bağcıklarını takıyoruz.

Son olarak Converse logosu için, beyaz ipimizle sık iğne örüp dönerek bir yuvarlak parça örüyoruz. Üzerine de kırmızı iple 5 ayaklı bir yıldız işleyip patiğimize ekliyoruz.
alıntıdır
 
Son düzenleme:
ayyyy çok tatlı titoş bana örsene bidene :D:D bebeğim olunca giydiririm olmazsa süs die kullanırım hahaha
 
tabanda 21. sıradan sonra trabzan yaptım dediniz ya 3 defadamı çekiyorsunuz yoksa 3.ünü birden mi çektiniz anlayamadım
 
Geri
Üst