Bebeklere kaynamış su ne zamana kadar verilmeli

E

Elyasa

Forum Okuru
Bebeklere kaynamış su ne zamana kadar verilmeli
Bebeklere kaynamış su ne zamana kadar verilmeli , doğrusu nedir

Merhaba

Bebeğim doğduğundan beri mamasında kaynamış su kullanıyoruz malumunuz herkesle kullanıyordur. Bebeğim 8,5 aylık oldu halen devam sütü kullanırken yine kaynamış su kullanıyorum. Hatta su verirken de kaynamış su veriyorum. Bebeğim kaç aylık olana kadar kaynamış su kullanmak zorundayız bunun doğrusu nedir . Kaynamış suyu kullanmak zorunda mıyız bebek büyüdüğü zaman da aynı şekilde devam mı edeceğiz bu konuda bilgi verir misiniz
 
Merhaba

Bebeklerde kaynamış suyu kaç aya kadar kullanmamız gerekiyor diye sormuşsun ama aslında biz bebeklere Kaynamış su verirken amacımız belli bir aya kadar bunu kullanalım Ondan sonra kullanmayalım anlamında vermiyoruz suyun içerisindeki mikroplar varsa mikropları öldürmek ya da zararlı bakteriler varsa bunları öldürmek için su kaynatılıyor yani su hijyenik kullanılabilir bir su haline getirmek için kaynatılıp bebeğe veriliyor özellikle.

Çünkü bebek doğduğundan itibaren bebeğin bağışıklık sistemi henüz gelişmediği için en küçük bir mikrop ya da bakteride bebek hastalanacaktır bunu engellemek için verilmektedir yani buradaki asıl belirleyici şey suyun temiz olması ve bebeğin de bağışıklık sisteminin gelişmemiş olmasıdır.

Bebeğin bağışıklık sistemi geliştikten sonra normal kullandığımız su içilebilir hale gelebilir bebek için ama kullandığımız suyunda hijyenik olması lazım bundan emin olmanız lazım bebek en az 2 yaşına gelmeli ki bu süreç içerisinde tamamı ile bağışıklık sistemi gelişmiş olsun . Bütün aşıları yapılmış olsun sudan geçecek bir mikrop büyük bir risk taşımasın. Bana kalırsa en az 2 yaşına kadar ki uzmanların da çoğu 1 yaş diyor ama bence en az 2 yaşına kadar hassasiyetle bebeğin gıdaları dahil kullandığınız içme suyu mutlaka kaynatılmalı.
 
Geri
Üst