Bebeklere ne zaman yoğurt yedirmeli

  • Konbuyu başlatan Asumanxzcxz
  • Başlangıç tarihi
A

Asumanxzcxz

Forum Okuru
Bebeklere ne zaman yoğurt yedirmeli
Bebeklere ne zaman yoğurt yedirmeli kaçınca ayda bebeklere yoğurt verilebilir

Merhaba

Bebeğim 4.5 aylık bebeğime ek gıdalara yavaş yavaş başlasam olur mu . Bebeğime yoğurt yedirmeli miyim , yedirmem de bir sakınca var mı . Yoğurt ve yoğurt benzeri yiyecekler kaçıncı ayında verilebilir. Bebeğim 4.5 aylıkken de yoğurt yedirebilir miyim bir sakıncası var mı . Ne yoğurdu yedirirsem daha faydalı olur.
 
Merhaba Asuman

Bebeklere ek gıdaya 6. ayından sonra başlanılmalı 6. aydan önce ek gıdaya başlamak bebekler de sindirim sistemin de sorunlara yol açar. Çünkü bebeklerin sindirim sistemi 6 ayından itibaren bazı besinleri hazmetmeye hazır hale gelir .

Ancak 6. ayında ek gıdaya başlamak demek bebeğinize her şeyi verebileceğiniz anlamı taşımıyor. Bebeğiniz 6.ayına gelmesine rağmen halen her gıdayı sindirebilecek sindirim sistemine sahip değildir. Mesela 6. aya gelmiş bir bebek inek sütünü hazmedecek bir sindirim sistemine sahip değildir. Bu yüzden bebeğiniz 6.ayına gelse bile inek sütü verilemez.

6. ayında bebeğinize yoğurt verebilirsiniz. Yoğurt bebekler için çok önemlli bir gıdadır. Yoğurt aynı zaman da prebiotiktir bebeğinizin bağırsak florasında faydalı bakteriler oluşturarak bağırsak florasını düzenler.

Bebeklere mümkünse keçi sütünden yapılmış yoğurt yedirebilirsiniz. Ancak bebeklere yoğurt yedirmeye başlarken azar verilmeli allerjik reaksiyonu olup olmadığına bakılmalı.
 
Benim yeğenim 5 aylık yengem 2-3 çay kaşığı veriyor tat alsın diye
 
Geri
Üst