bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve istenilen maaş tutarı nedir

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
bedelli askerlik kredisi veren bankalar ve istenilen maaş tutarı nedir
Arkadaşlarım görüyorum araştırıyorsunuz. Sizlere şunu sormak istiyorum. Beleddi askerlik için kredi yarışına başlamış ta bankalar. Acaba bunlar bana kredi verirken ne kadar maaş gerekiyor ? Bilgi verirseniz sevinirim. Saygılarımla.

Emrah Tunç.
 
Bedelli kredisi için aylık 2500 lira gerek
Yaklaşık 460 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyenlerin bankadan 30 bin TL kredi alması için aylık gelirlerinin taksidin en az 3 katı olması gerekiyor. Bu da 2 bin 500-5 bin 500 TL arasında bir gelire denk geliyor. 30 bin TL’nin geri ödemesi 60 ay vadede 50 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Bedelli askerlik yasasından kredi alarak yararlanmak isteyenlerin aylık gelirlerinin ödeyecekleri taksidin 3 katı olması gerekiyor. Seçilecek kredi vadesine göre bankadan kabul görebilecek minumum aylık gelir miktarının 2 bin 500 ila 5 bin 500 TL arasında olmasını gerektiriyor. Bedelli için alınacak 30 bin TL’lik kredinin geri ödemesi 50 bin TL’ye kadar ulaşabiliyor.

Yetkililer, bankaların kullandıracakları bedelli kredisinin yıllık maliyetinin yüzde 21’i aştığını belirterek, 30 bin TL’yi verip bedelliden yararlanacakların sayısının 150 bini geçeceği yorumlarını yapıyor. Bu veriler devletin kasasına bedelli askerlikten 4.5 milyar TL gireceğini gösteriyor.

BANKALARA DA ÖNEMLİ GELİR
Yaklaşık 460 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlik uygulamasından faydalanmayı planlayanların bir kısmı bu bedeli kendi tasarruflarıyla, bir kısmı yakınlarına borçlanarak, bir kısmı da bankalardan kredi çekerek karşılayacak. Bedelli askerlik yasasının çıkmasıyla birlikte bankalara da epey iş düşecek. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlikle ilgili detayları açıklamasının ardından bankalar hızla harekete geçip, kredi faizi ve vadelerini belirledi. Faizleri 1.30-1.46 arasında değişen bedelli kredisinin vadeleri ise 12 aydan 60 aya kadar uzanıyor.
 
Geri
Üst