Bel soğukluğu ( Gonore ) nedenleri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Bel soğukluğu ( Gonore ) nedenleri ve tedavisi
Gonore, bakterilerin neden olduğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur.Gonore, korunmasız oral, anal ve vajinal ilişki sırasında bakterileri içeren vücut sıvılarıyla temas ederek bir kişiden diğerine geçer. Erkeklerde genellikle üretra enfekte olur . Kadınlarda, genellikle üretra, serviks veya her ikisini de enfekte eder . Ayrıca rektuma, anüs, boğaz ve pelvik organlara da bulaşabilir. Nadiren gözlere bulaşabilir.Hamile olan bir kadın enfeksiyonu doğum sırasında bebeğine geçirebilir.! Kadınlarda, gonore, rahim ve tüplerin ciddi bir enfeksiyonuna (pelvik inflamatuvar hastalık) neden olabilir. Kısırlık ve ektopik veya tdış gebeliğine yol açabilir.




Bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur .Belsoğukluğu hem kadınları hem erkekleri etkiler ve vajinal ilişki sırasında kolayca geçilir. Ayrıca anal veya oral ilişki sırasında da bulaşabilir.Bel soğukluğu semptomları erkekler ve kadınlarda biraz farklıdır.Belsoğukluğu hem kadınlarda hem erkeklerde infertiliteye neden olabilir.Enfeksiyona sahip olan biriyle korunmasız (prezervatifsiz) vajinal, anal veya oral ilişki yoluyla gonore alabilirsiniz. Doğum sırasında anne ile bebek arasında da yayılabilir.Bu makale bel soğukluğu,bel soğukluğu nedir,bel soğukluğu nedenleri,bel soğukluğu belirtileri,bel soğukluğu tedavisi ile ilgili bilgiler vermektedir.



bel soğukluğu.jpg




Bel soğukluğu oral, anal ve cinsel yolla bulaşır.Bakteriler çoğunlukla erkeklik organı ve vajinal sıvıdaki deşarjda bulunur.Belsoğukluğu, insanlar arasında kolayca geçer.Bakteriler insan vücudunun dışında uzun süre hayatta kalamayacakları için, öpüşme, sarılma, banyo veya havluları paylaşma, yüzme havuzları, tuvalet oturakları veya bardak, tabaklar ve çatal bıçak paylaşımı ile belsoğukluğu yayılmaz.Enfeksiyon aynı zamanda hamile bir kadından bebeğine geçebilir.Tedavi edilmediğinde, bel soğukluğu bebekte kalıcı körlüğe neden olabilir.



Belirti ve bulgular

Belsoğukluğun tipik semptomları, vajinadan / penisden gelen yoğun yeşil veya sarı akıntı idrar yaparken ağrı ve (kadınlarda) periyotlar arasında kanamayı içerir.Enfeksiyon serviksten Fallop tüplerine (yumurtalıklardan rahime giden tüplere) yayılabilir ve bu da pelvik inflamatuar hastalığa neden olabilir. Bel soğukluğu tedavi edilmezse kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden olmaktadır. Bel soğukluğa bağlı pelvik inflamatuar hastalıkta genellikle semptomlar yoktur, ancak şunlar olabilir:


ateş

karın ağrısı

ilişkde ağrı


Erkeklerde bel soğukluğu belirtileri

İdrar yaparken yanma ağrı

Erkeklik organında akıntı iç çamaşırda lekelenme

Testislerde ağrı

Erkeklerin küçük bir yüzdesinde hiçbir belirtisi yoktur.


Belsoğukluğu olan kadınlarda olası semptomlar

vajinal akıntıda bir artış veya değişim meydana gelir .

Midenin alt kısmında ağrı

Nadiren kadınlar, dönemler arasında kanamayı fark edebilir .

İdrar geçerken ağrı bazen bir idrar enfeksiyonunu taklit edebilir.


Bel soğukluğunun olası komplikasyonları var mı?


Enfeksiyon, rahime (uterus) yayılabilir . Bu, uzun süren (kronik) pelvik ağrıya neden olabilir ve infertiliteye neden olabilir.Gebelik prematüre doğum , ektopik gebelik veya düşükle sonuçlanabilir.Pelvik enfeksiyon karaciğere yayılabilir.Doğum sırasında enfeksiyon bebeğin gözlerine bulaşabilir buda kalıcı bir soruna sebep olabilir.


Bel soğukluğu önlenebilir mi?


Cinsi münasebet sırasında prezervatif kullanmak cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur.Bel soğukluğu genelde cinsel organlarda bulunan akıntıların test edilmesi ile teşhis edilir. Ayrıca fiziki muayene ve idrar kültürü alınabilir.Belsoğukluğu etkili bir antibiyotik enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.Bel soğukluğu tedavisinde çiftler birlikte tedavi edilmeli birliktelik esnasında çok iyi korunmalıdırlar.
 
Selamlar,

Gonore, cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır , hem erkeklere hem de kadınlara bulaşabilir. Cinsel organlarda, rektumda ve boğazda enfeksiyonlara neden olabilir. Gonore, özellikle gençler ve 20 li yaşlardaki insanlar için cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır. Be lsoğukluğu vajinal, anal ve oral ilişki yoluyla yayılır. Belsoğukluğu genellikle antibiyotiklerle kolayca tedavi edilir. Ancak belsoğukluğunu yeterince erken tedavi edilmezse gelecekte daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Gebe kadınlar doğum sırasında enfeksiyonlarını bebeklerine geçirebilir ve bu da körlüğe, eklem enfeksiyonuna veya yenidoğanda ölümcül bir kan enfeksiyonuna neden olabilir.
 
İyi günler. Kız arkadaşımla birlikte olmadan 2gün önce birisinden bana bel soğukluğu bulaştı daha sonradan farkettim. Kuluçka dönemindeyken akıntı oluyor mu ? Kız arkadaşımın adetinde 6günlük gecikme oldu. İlişkimizin üstünden 3 hafta geçti.. Cevaplarsanız teşekkür ederim.
 
Merhaba, bel soğukluğunun septomlarından biridir akıntı. En kısa zaman da bir hekime görünün test yapılacak. Testiniz pozitif çıkarsa ilaç tedavisi uygulanacak + Bel soğukluğunu partnerinize bulaştırma riski de var partnerinizde hekime görünsün + Partneriniz gecikmeden ötürü gebelik testi yapsın .
 
Geri
Üst