Benim Neden Bebeğim Olmuyor Diyenler Lütfen Bir Göz Atın

T

TİTAN

Forum Okuru
Benim Neden Bebeğim Olmuyor Diyenler Lütfen Bir Göz Atın
neden çocuğum olmuyor

neden bebeğim olmuyor




Her kadın zamanı gelince doğal bir içgüdü olarak bebek sahibi olmak ister melekler :) Bu doğanın bir kanunudur. Ancak ne yazık ki gerek genetik, gerekse çevresel sebeplerle bazı kadınlar hemen gebe kalamazlar. Uyugn bir süre geçmesini bekledikten sonra çiftler bir doktor kontrolünden geçmeli ve gerekli tetkiklerin ardından gerekiyorsa tedavi görmelidirler. Ancak bu sayede bebek sahibi olma şansları olabilir. Yani neden bebeğim olmuyor diye üzülmek yerine sebeplerini ve çarelerini araştırmak gerekir. Eğer siz de bebek sahibi olmak istiyorsanız lütfen aşağıda ki bilgileri dikkatle okuyun..


anne-397.jpg



Günümüzde genç çiftler bile doğal yollarla bebek sahibi olmakta güçlük çekiyor ve hemen tüp bebek merkezlerinin kapısını çalıyor. Oysa basit testlerle anne- baba olup olamayacağınızı öğrenmeniz mümkün. Prof.Dr. Aydın Arıcı, doğurganlığı etkileyen faktörler ile ilgili bilgi verdi.

Sperm tahlili yeterli

Erkekler için, çok basit bir test olan sperm tahlili yapılarak bu konudaki tüm sorular cevaplanabilir. Bu testle, spermin hacmine, yoğunluğuna yani bir mililitrede ne kadar sperm bulunduğuna ve spermin morfolojisine yani şekline bakılabilir.1 ml’deki sperm sayısının en az 20 milyon olması gerekir. Ancak sperm sayısı biraz düşük olan biri de baba olabilir. Sadece süreç uzayacaktır.

Yaş önemli bir kriter

Kadınlarda ise biraz daha detaylı bir inceleme gerekir. Bunlardan birincisi tüplerin açık olup olmadığının kontrol edilmesidir. 35 yaşın altındaki kadınlarda 1 yıl denemenin ardından hamilelik olmamışsa tüplerin açık olup olmadığına bakılması gerekir. 35 yaşın üstündeki kadınlarda bu süre biraz daha kısa tutulabilir. Kadınlarda yapılması gereken bir başka test ise yumurtlama düzeninin ve hormonların dengeli olup olmadığının araştırılmasıdır. Bunun için iki basit kan testi uygulanır. Adetin 3. günü yapılan testle yumurtalığı kontrol eden hormonlar ölçülür, 21. uygulanan testle ise yumurtlamanın olup olmadığı saptanabilir.

Adet düzensizliği

Adet düzensizliği derken şunu kastediyoruz, bir kadın normalde 28 günde bir adet görür. Ama bunun normal sınırları da 25-32 gün arasındadır. 1-2 gün oynamayla hiçbir sorun olmaz. Ama örneğin bir kadın 2 ayda ya da 3 ayda bir kez adet görüyorsa, yumurtlama fonksiyonu tam çalışmıyordur. Dolayısıyla bu kişinin tedavi olmadan hamile kalma olasılığı oldukça azdır.

Çevrenin etkisini daha çok erkeklerde görüyoruz. Çünkü kadınlardaki yumurta üretimi hayat boyu devam etmediği için oluşmuş olan yumurtaların hasar görmesi söz konusudur. Yumurtalar kadının vücuduna daha annesinin karnındayken yani hücre bölünmesinin hassas bir evresinde yerleştirilmiştir. Ve o nedenle de çevresel etkenlere hassastır. Zaman ilerledikçe bu yumurtaların içinde kromozom hasarları oluşmaya başlar. Erkeklerde ise az önce söylediğim gibi sperm sürekli üretilir. O yüzden de çevresel etkilerden daha fazla etkilenir.

Doğal yolla gebelik

Doğal yolla hamile kalmak, çiftin kendi kontrolündedir. Bu yolu denemeye karar veren anne-baba adaylarının öncelikle kendilerine zarar veren maddelerden uzaklaşmaları gerekir. Sigarayı bırakmaları öncelikli şarttır. İkinci unsur ise içkidir. Sürekli içilen içki muhakkak bırakılmalıdır. Kahve ve çay gibi kafein içeren içeceklerin azaltılması da bu süreçte önemlidir.

Çevresel faktörler minimuma çekildikten sonra, 35 yaşından genç çiftler doğal yolla hamile kalmak için bir yıl bekleyebilir. Ancak bir yıl sonunda hamile kalamayan çiftin, test yaptırması ve tedaviye başlaması uygun olacaktır. 35 yaşından sonra bir yıl beklenmesi doğru olmayabilir.
 
Benim cocuğum olduğu halde ikinciye olmuyo diyorum allahım şükrednlereden olmak lazım istiğfar etmek lazım ve yukarıda yazılanları okumak lazım bilgi insana gerekli
 
Merhaba benimde çocuğum olmuyo okadar çok istiyorum ki tedavi oldum ama bağırsak iltihaplanma si çıkınca yarıda bıraktım normal bayanlara göre dogurtkanligim çok yuksekmis ama yumurtlama hapı kullanmama rağmen yumurtlama olmadı
 
Bende uzun süredir evliyim ama iltihabım oldugu icin bebegim olmuyor. Allah herkesin gonlune gore versin kumseye çocuk hasreti gostermesin çünkü cok zor :((
 
Bnde 4 bucuk senedr evliym ama iltihap varmis olmadi hala napcagmi sasrdm bunalima grmeme ramak kaldi bu dogurganlik hapini doktormu vermeli
 
Ben 3 aylık evlıyım eşim hamile kalamıyor neden acaba. Yardımcı olursanız sevinirim
 
ben bi suredir evliyim ama cocugum olmuyor intahabim ve yumartaligiminbtekinde lis oldugu icin cocugm olmuyor allah her isteyeni evlat sahimi etsin herkezin gonlune gore versi (AMİM)
 
Geri
Üst