Berat kandilini es geçmeyin !

Melis ank

Aktif Üye
Üye
Berat kandilini es geçmeyin !
İnsanoğlu hayatını hep koşuşturmayla geçirir. Koca gün bizlere yetmez. Geçim derdi olunca zamanın nasıl geçip gittiğini anlayamıyoruz. Farkediyormusunuz her bir günümüz aynı geçiyor.Görünür de koşuştursakta aslın da hep yerimizde sayıyoruz.. Sabah erken kalkıp çocuklarımıza kahvaltı hazırlayıp okula gönderiyoruz. Akabinde bizler işe gidiyoruz. Akşam eve geliyor boğaz derdine düşüyoruz. Yemek hazırla , yemek ye, ve uyu.. Bu nimetleri verene teşekkür ediyormuyuz ? Yada Allah için ne yapıyoruz ?


berat kandili.jpg





Hiç düşündünmü insanoğlu bir gün aniden göçüp gidiceksin Seni yaradan için ne yaptın ? Mezara girdiğin zaman ne yapacaksın ? Yediğin, içtiğin,giydiğin her şey den sorgulanacağını biliyormusun? Amelin ne durum da ? Rabbinin karşısına çıkmaya hazırmısın ?

Bu satırları okuyan kardeşim lütfen dediklerimi aynen uygula. Bir süreliğine gözlerini yum.Öldüğünü , naaşının yıkandığını, kefenlendiğini ve gömüldüğünü düşün. Mezara konduktan sonra senden düşenler yani evlatların,seni dünyaya getirenler annen baban, kanından olanlar kardeşlerin dua okuyup seni bırakıp evlerine dönecekler. Sen artık bu dünyada yaptığın amellerle baş başa kalıcaksın. Amellerine güveniyormusun ? İyi bir müslüman olduğun dan eminmisin ?

Bizler çok günahkarız.Bilerek bilmeyerek bir çok günahı sahiplenmişiz. Bu günahlardan kurtulmak için Rabbine el açmaya tövbe etmeye ne dersin ? Dinimiz islam da mübarek gün ve geceler bizler için birer kurtuluş vesilesi. Bu günleri iyi değerlendirin tövbe edin , dua edin. Yarın Berat kandili kardeşlerim. Berat kandili bizlerin kaderinin yeniden yazıldığı gecedir.

Bu gece bir yılın raporları gecesidir, yani bir yıl içinde her bir canlının yaptıkları hesaplanır, yazılır, kaydedilir ve önümüzdeki bir yıl boyunca onun başına neler gelecekse, neler kazanıp, neler kaybedicekse hepsi belirlenir.Ölümü, evliliği, geçimi vs..Kısacası Beşer mukadderatın kaderinin belirlendiği gün.. Bu gece biz müslümanlar için bir fırsattır .Rabbimizin Rahmetinden faydalanmak için oruç tutup diğer ibadetleri yerine getirelim.Allahın ekstra rahmet lütfu ile kullarına af kapılarını açtığı, müminlerin dualarını kabul ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla ödüllendirdiği bir zamandır Berat gecesi.Beraat Gecesi af kapısından girenlerden olmak dileği ile.. . Mübarek Beraat gecenizi kutlar, herşeyin içinizden geçtiği gibi olmasını temenni ederim ..
 
Rabbimize şükürler olsun.O kadar merhametliki bizlere fırsat sunuyor.Tabi anlayana.. Allah izin verirse tüm günü sabah ezanına kadar ibadetle geçireceğim. Bu mübarek gün dünyevi işlerinizi bir kenara bırakın ve bol bol dua edip Rabden af ve mağfiret dileyin.
 
Beraat kelimesi mana itibariyle hepimizin bildiği gibi bir şeyden kurtulmak, bir cezadan berat etmek demektir. bu gecenin adının berat konulmasındaki hikmeti iyi düşünmek ve ona göre kendimizi ayarlayıp ibadete yönelmemiz lazım gelir. bu gecede Hz. Allah kullarını af etmek için tabiri caizse bahane arıyor. Kullarım yeter ki istesinler ben onları affederim günahlarını bağışlarım diyor.
 
Geri
Üst