Beşamel Soslu Pirzola

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Beşamel Soslu Pirzola
Beşamel Soslu Pirzola

Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem


12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabiber


Hazırlanışı

* Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
* Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
* Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
* Birkaç dakika dinlendirin.
* Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
* Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
* Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
* Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
* Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
* Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
* Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
* Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
* Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst