Beyaz çamaşırlar nasıl daha beyaz olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Beyaz çamaşırlar nasıl daha beyaz olur ?
Beyaz çamaşırlar zamanla grileşmeye ve sararmaya başlar.Bir çok kadın için sorun olan bu durum genellikle yanlış deterjan seçimi, beyaz çamaşırların renklilerle beraber yıkanması gibi durumlardan kaynaklanır.Çamaşır asarken utandıran ,giyerkende görünüm açısından hoş olmayan bu durumun elbetteki çaresi var.Beyaz çamaşırlar nasıl daha beyaz olur tüm detaylar yazımızın devamın da.Öncesi çamaşırları pamuk gibi yapan ; Ev Yapımı Çamaşır Yumuşatıcısı adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Günümüzde çamaşırın rengine göre deterjanlar olsada bir çok bayan etkili beklenen sonucu alamayabiliyor.Eskiden ne güzel beyaz çamaşırlar kaynatılırdı kar bile önünde soluk kalırdı.Şimdilerde hepimiz işin kolayına kaçıyor bir dolu kimyasalarla çamaşırları ağartmaya çalışıyoruz.Günümüzde çamaşır ağartmada an sık tercih edilen çamaşır suyu.Çamaşır suyu çamaşrıları beyazlatsada yıpranmasına sebep olabiliyor.Ben genellikle çamaşır sodasını tercih ediyor ve beklediğim sonucu alıyorum.Ayrıca yıkadığım beyaz çamaşırların yıkama talimatına dikkat ediyorum.Bunun yanı sıra çamaşırları doğal yollardan beyazlatmanın yöntemi de var.Bu yöntemleri tüm detayları ile sizlerle paylaşıyoruz.Sizinde çamaşır beyazlatma da etkili yöntemleriniz var ise bizlerle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.


çamaşır beyazlatma.jpg




Beyaz Çamaşırların Grileşmesi Nasıl Engellenir?

Beyaz çamaşırlar diğer renklerden ayrı yıkanmalı ve mümkünse güneşte kurutulmalıdırlar.

Çamaşır beyazlatmada klasik yöntem çamaşır sularıdır. Önceleri çamaşırların yıpranmasına sebep olan çamaşır suları artık yıpranma önleyici şekilde üretiliyor. Bu çamaşır sularının kullanım ölçüleri kutularının üzerinde yazmaktadır. Kullanmadan önce talimatları muhakkak okumalısınız.

Kimyasal madde kullanmak yerine doğal yöntemleri de tercih edebilirsiniz.

Doğal yöntemler:

Ev temizliğinde sıkça kullanılan saf sirke, çamaşır beyazlatmada da kullanılabilmektedir. 1 bardak sirke ruhunu çamaşır makinesinin deterjanın üstüne deterjan gözüne koyun. Makineyi beyazların yıkama derecesinde çalıştırın. Koku, çamaşırlar kuruduktan sonra gidecektir.

Çamaşırları saf sirke – su karışımına koyun ve bir gece bekletin. Arından çamaşırları normal şekilde yıkayın.

Temizliğin kurtarıcılarından karbonat, çamaşır beyazlatmada da fayda sağlamaktadır. Yarım bardak karbonatı, çamaşır deterjanının üzerine çamaşır gözüne koyun. Arından çamaşırları normal şekilde yıkayın.

Limon suyu da doğal bir temizleyicidir. Çamaşır miktarına göre yarım ya da çeyrek bardak limon suyu çamaşır makinesinin deterjan gözüne deterjanın üzerine koyun ve normal şekilde yıkayın.


amaşırlarınızın etiketlerini kontrol edin. Kimi çamaşırların etiketleri renk verir ve size kötü sürprizler yapar. Yıkama öncesi etiketi sıcak suyla ıslatıp, beyaz bir kumaşın üzerinde bekletirseniz renk verip vermediğini anlayabilirsiniz. Renk veriyorsa; en iyi çözüm etiketi kesip atmaktır.

Çamaşırlarınızın iyice kirlenmesini beklemeyin. Özellikle söz konusu beyazlarsa, ideal olarak bir kere maksimum 2 kere giydikten sonra yıkamaya atın.

Kirli çamaşırlarınızı yıkanması için uzun süre bekletmeyin. 1 hafta boyunca kirli halde bekleyen çamaşıra, ister istemez kir iyice siner ve temizlenmesi de zor olur. Bunun için, makinelerin kısa modlarını kullanmayı alışkanlık haline getirin. Zaten fazla kirlenmesini beklemediğiniz çamaşırlar için uzun modlara da gerek yoktur.

Çok sıcak derecelerde çamaşırlarınızı yıkamayın. Kadınların yaptığı en büyük hata ve yazları 90 derecede yıkamaktır. 2-3 yıkama için sonuçlar daha iyi olsa da zaman içerisinde çamaşırlarınız grileşir. Kaliteli bir deterjanla yıkadığınız çamaşırlar, 40 derecede de gayet temiz olur.
 
çamaşır makinam yeni çamaşırlarım makinadan gri çıkıyor . eşim iç çmaşaırlarının temiz olamamsından dolayı kızıyor servis çağırdım makinada sıkıntı yok bakalım bu yazdıklarınızı deniycem
 
Merhaba,

Beyazlara mutlaka ön yıkama yapın . .Çamaşır sodası alın. Çamaşır sodasının hem fiyatı uygun hemde beyazlarınız , kar gibi bembeyaz olucaktır. Çamaşır sodası grileşen çamaşırların rengini de açıyor. Ben çok memnunum size de kullanmanız yönün de tavsiye ederim..
 
Geri
Üst