Beyaz Salça

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Beyaz Salça
salçanın tarihçesi
Malzemeler:
Tereyağı, un, margarin, limon, yumurta


HAZIRLANIŞI :
Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz salça yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir. Beyaz salça şöyle yapılır:
Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır. Sonra süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır. Koyukuk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır. 15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir. Beyaz salçaya limon, yumurta da katılabilir.
 
Ce: Beyaz Salça

hmm enteresannn demekki daha bilmediğim çok şey var lafa bak sanki mutfakta iddialıydımda bilmediğim yeni bişeyle karşılaşmış gibi yazdım:D:D
paylaşımın için tşkler canım;)
 
Ce: Beyaz Salça

sütle yapılana basamel sosda denir fırın yemeklerine cok yakısır fırın icin yapılan sosa yumurta konulur istege göre sarımsakda konulabilinir un yagla kavrularak yapılan bir islemdir kolay gelsin kızlarrr
 
Geri
Üst