Beyin yorgunluğu algı bozukluğuna yol açıyor!

ESDE

Hamiş Melek
Beyin yorgunluğu algı bozukluğuna yol açıyor!
beyin yorgunlugu, algi bozuklugu, beyin, yorgunluk, algilamak, konulari burada melekler





Sevgili Melekler,

Nörologlar 'Alzheimer oluyorum" paniğiyle başvuran hasta sayısında artış yaşandığını söylerken, "Bu şikayetlerin altında çoğu kez beyin yorgunluğunu teşhis ediyoruz" diyor.


yorgunluk-29f.jpg


son yıllarda unutkanlık, iş veriminde düşüş, konsantrasyon bozukluğu, halsizlik, algılama eksikliği gibi şikayetlerde dikkat çekici bir artış gözlemlenirken, uzmanlar çoğu kişinin 'Alzheimer oluyorum" gibi endişelerle kendilerine başvurulduğunu açıklıyor. REEM Nöropsikiyatri Kliniği, bu şikayetlerin genellikle beyin yorgunluğu olarak teşhis edildiğini bildirirken, beyin elektrosunun (EEG), beyin yorgunluğu vakalarında mutlaka uygulanması gereken bir tetkik olduğunu kaydetti. Beynin her iki hemisferi arasında anlamlı farklılık, ileride gelişecek olan alzheimer hastalığının habercisi olabileceğini anlatan uzmanlar, "Potansiyel bir alzheimer hastasını önceden keşfetmek, tedavide hiç kuşkusuz çok önemli yararlar sağlar" diye konuştu.

Sorunun kaynağını bulun

Kronik stres: Uzun süreli stres baskısında olmak, beyin yorgunluğu ile neticelenir. Hoşgörüsüz katı disiplin uygulamaları, iş verimliliğini en az yarı yarıya düşürür.

Hasta bina sendromu: Bir kişinin ancak çalışabileceği odalarda 3-5 kişinin çalışmaya zorlanması kişisel verimliliği düşürür. Havalandırmanın iyi çalışması ve oda sıcaklığının 23 derecede olması da çok önemlidir.

Elektronik cihazlar: Elektronik cihazlardan yayılan elektromanyetik dalgaların en çok nüfuz ettiği yer beynimizdir. Bu nedenle ofis sade olmalı ve sık sık havalandırılmalıdır.

Elektromanyetik kirlilik: Cep telefonu sinyalleri, tv ve radyo dalgaları, telsiz dalgaları, yüksek gerilim hatları, baz istasyonları halsizliğe yol açıyor.

Manyetik alan eksikliği: Elektromanyetik yoğunluk, mıknatısın demiri çekmesi gibi insan vucudundaki manyetik enerjiyi çekebilir.

Alkol alışkanlığı: Alkol, beyin fonksiyonlarını baskıladığından beyin yorgunluğuna neden olabilir. Alkol kullananlarda unutkanlık kaçınılmazdır.

Uykusuzluk: Sağlıklı bir uyku, beyinin dinlenmesini sağlar.

Ruh hastalıkları: Depresyon, beyin yorgunluğuyla başgösterir.

İlaçlar: Bazı ilaçlar tedavi edici etkilerinin yanısıra beyin yorgunluğuna ve durgunluğuna neden olabilirler.

Vitamin eksikliği: Özellikle B12 folik asit, demir eksikliği ve troid hormonlarının yetersizliği beyin yorgunluğuna ve durgunluğuna neden olur.

3 ay çalış 1 hafta tatil yap

Stresli ortamlardan uzaklaşılmalı.

Sağlıksız ofislerde çalışılmamalı.

Düzenli spor aktiviteleri yapılmalı. 8İş aktiveleri arasında ya da sonrasına herhangi bir müzik aleti ile uğraşılmalı.

Yoğun iş aktiveteleri arasında tatil ve dinlenmeye zaman ayrılmalı. Üçer aylık çalışma takviminden sonra birer haftalık dinlenme periyodu kişileri işinden koparmadan dinlenmelerini sağlar.

Fındık, ceviz, badem, çekirdekli kuru üzüm beyin yorgunluğuna karşı iyidir. Yeşil sebzeler, böğürtlen, yaban mersini, somon ve sardalya balığı, üzüm suyu, kepekli pirinç ve sıcak kakao beyin yorgunluğuna iyi gelen gıdalardır.
 
Geri
Üst