Beypazarı kurusu

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Beypazarı kurusu
beypazarı kurusu
Beypazarı kurusu nasıldır, tarifi nedir hepsi burda arkadaşlar


ben beypazarı kurusunu çok severim bilmem aranızda yiyen varmı ama dehşet güzel bir tad. Burda bulamıyorum ama abim ne zaman ankaraya gitse ondan istiyorumm:D işte size tarifini veriyorumm deneyinn harika bişeyy çaya batırıp yemek çok güzelll:D:D


417664dc69a7344642.jpg









MALZEMELER
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı instant maya kurumaya
1 silme kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket 125 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI
Eğer elde yapılıyorsa unu,tuzu, şekeri, tarçını ve kurumayayı geniş bir kapta karıştırın .Oda sıcaklığındaki sütü ve tere yağını katıp hamuru 10 dakika yoğurun.Hamur yumuşak olacak fakat ele yapışmayacak kıvamda şekil vermesi kolay bir hamur olması gerekiyor.
Hamur u beze haline getirip ağzı kapalı bir kapta hacmi iki katı olana kadar mayalandırın (1,5 veya 2 saat )
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın . Herbir parçayı mutfak tezgahında 2 elinizle yuvarlayarak 2 santim kalınlığında ince rulo haline getirin . Ruloları ( un kurabiyesi gibi ) 1- 1/2 cm genişliğinde verev olarak kesin yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin .
Ilık biryerde 15 dakika daha mayalandırılır .
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika veya üstü kızarana kadar pişirilir. fırından çıkartıp 20 dakika kadar ılınması beklenir .
Fırının ısısı 125 dereceye getirilip tekrar fırına koyduğumuz kuruları 2 saat daha fırında kurumaları için bırakıyoruz. fırın soğuyana kadar gevrekleri fırında tutuyoruz veya bir gece fırında bırakılırsa daha iyi kururlar .





 
Ben halk ekmek tarzı ufak büfelerin birinde geçenlerd edenk geldim aldım çok kuru olmasına rağmen güzeldi. Zaten galete gibi kuru olmasıda özelliği imiş..
 
Geri
Üst