Beyzadan ev usulü ketçap tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Beyzadan ev usulü ketçap tarifi
Ketçap sevmeyen varmı acaba ? Pizzalarda ,patates kızartmalarında kumpirde daha sayamadığımız bir çok yemeğe aromatik bir lezzet katan ketçabı evde yapmayı hiç denedinizmi?

Hazır tüketime bir çoğumuz sağlığımızı hiç düşünmeden atlıyoruz.Marketlerdeki raflarda yer alan ürünlerin çoğu koruyucu maddeler içerirken raf ömrünü uzatıyor lakin sağlığımızı da tehdit ediyor.

Bu yüzden bazı gıdaları özelliklede çok sık tüketilen çocuklarımız tarafından sevilen bu besinleri evde yapma taraftarıyım.Şimdi sizlere evde ketçap nasıl yapılır tarifini vericem..Hem sağlıklı hem lezzetli hemde ne yediğinizi bileceksiniz..



ketçap yapılışı.jpg








6 Kişilik ketçap için malzemelerimiz


1 su bardağı zeytinyağlı kurutulmuş domates, süzülmüş

2 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı bal

1 adet küçük, kırmızı acı biber

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

Yarım çay kaşığı soğan tozu

Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Sevgili hanımlar domatesleri 1 su bardağı kaynar suda bekletin.Bekleme süreniz yarım saat..Domatleri daha sonra süzün.Tüm malzemeleri bir kaba alın ve blendırla püre haline gelinceye kadar ezin.Kıvamı koyu yakalarsanız şayet çok az suyla inceltebilirsiniz..Elde ettiğiniz ketçabı 1 gün dinlendirdikten sonra tüketmenizi öneriyorum.Afiyet olsun..
 
Geri
Üst