Bezelyeli Etli Börek

  • Konbuyu başlatan SweetCurse
  • Başlangıç tarihi
SweetCurse

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Bezelyeli Etli Börek
MALZEMELER
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim.Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.
 

Benzer İçerikler

sevgi10
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
sevgi10
sevgi10
MEÇHUL
Cevaplar
0
Görüntüleme
895
MEÇHUL
MEÇHUL
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
Misafir
M
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
850
*MeleK*
Üst