Bezelyeli Uskumru

PaSikA

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Bezelyeli Uskumru




Bezelyeli Uskumru

Malzemeler:
- 6 adet uskumru,
- 200 gr mantar,
- 1 su bardağı konserve bezelye,
- 2 yemek kaşığı un,
- 4 yemek kaşığı tereyağı,
- ½ demet maydanoz,
- ½ demet dereotu,
- 1 bardak su,
- 2 adet defne yaprağı,
- Tuz.


Yapılışı:
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin. Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün. Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak ister ocakta ister fırında pişirin.

Afiyet olsun.
 
mislinay

mislinay

Yeni Üye
Üye
Cevap: Bezelyeli Uskumru

değişik bir lezzet sanırım görünümü güzel ama yapıp denemek lazım:)
saol pasimmm
 

Benzer İçerikler

PaSikA
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
PaSikA
D
Cevaplar
0
Görüntüleme
664
DєRiи яocк
D
suskun_gız
Cevaplar
0
Görüntüleme
650
suskun_gız
suskun_gız
EVİN
Cevaplar
7
Görüntüleme
960
sevkar06
sevkar06
Üst