Biber Salçası Nasıl Yaplır

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Biber Salçası Nasıl Yaplır
biber salçası
Biber salçası yemeklere ayrı bir lezzet verir....Hazır biber salçalarını kullanmayıp kendi ellerinizle hazırladığınız biber salçasını yemeklerinizde kullanmak istiyorsanız.... Buyrun biber salçası tarifi...

biber salcasi-384.jpg


Öncelikle salçalık kırmızı biber alınır. Biberler acı olursa salça da acı olur. Biberler yıkanır, içleri temizlenir ardından kıyma makinasında çekilir (Eğer az miktarda yapılıyorsa, biberler az-10 dk falan- bir süre kıvama gelmesi için kaynatılır sonra mutfak robotunda çekilir). Daha sonra çekilmiş biber tuzlanır (tuz salçanın uzun süre dayanmasını sağlar) ve olabildiğince geniş bir yüzeye serilerek güneş altında kurutulur. Bu sırada kendi kendine sulanır bunda sıkıntı yoktur. Arada sırada karıştırılır. Salçanın miktarına göre bir kaç gün bekletildikten sonra, salça kendini toplar, suyunu çeker ve rengi koyulaşır. Ama henüz hazır değildir, bir kez daha çekilir böylece daha incelmiş olur. Artık kavanozlara doldurarak dolapta muhafaza edebiliriz. Eğer az miktarda yapılıyorsa ilk defa çekildikten sonra bir süre (kaynamayacak şekilde) pişirerek güneş altına koyabiliriz. Böylece daha çabuk kurur ve ayrıca ikinci kez çekmemiz gerekmez.
 
Pasika tarif için tsk. kolaymis yalniz tuz ve biber ...ilk firsata yapacam..

benim yaptigim tarif de italyan üsülü bunuda deneyin, biraz vakit aliyor ama deger..kirmizi biber yesil biber ne kadar aci tatli biber çesiti varsa kulanabilirsiniz,zeytinyag ve tuz lazim ...ben salcalik biber ve ince aci kirmizi ve yesil biber aliyorum en kücüklerinden (çok açi) keserken eldiven giymek gerek o kadar açi yikayip hepsini (eldiven giyerek) ince dograrim icini temizler sonra biraz tuzla karistirip bir kenara birakir üzerini kapatarak,serin olsun..busdolabi da olabilir...1-2 gün sonra catala karistirp ayridan blenderden dograrim iyice sonra yikayip hazirladigim küçük kavanozlara kasikla doldurup en son kavanozlara zeytinyagi doldururum biberleri örteçek kadar kapaklari iyiçe kapadikdan sonra bir kaç gün bekletirim sonra istediginiz gibi kulanilir mantiya, kizartmalara, mezelere ,et yemeklerinle vs..deneyen birdaha yemek istedi..
 
Son düzenleme:
Geri
Üst