Bıçak tatlısı tarifi

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Bıçak tatlısı tarifi
1 PAKET MARGARİN

2 SU BARDAĞI SÜT

3 SU BARDAĞI UN

1 YUMURTA
s
ŞERBET İÇİN

500GR. TOZ ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI SU

1/2 LİMON SUYU




YAPILIŞI


ŞERBETİ İÇİN SU VE ŞEKER KAYNATILIP,LİMON SUYU İLAVE EDİLİR. DERİN BİR KAPTA MARGARİN ERİTİLİR. SÜT İLAVE EDİLİP, KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. UN AZAR AZAR EKLENİP, SÜREKLİ KARIŞTIRILIR. HAMUR HALİNE GETİRİLİR. HAMUR ILININCA YUMURTA EKLENİR, İYİCE YOĞRULUR. FIRIN TEPSİSİNE YAYILIR, BASTIRARAK DÜZELTİLİR. BIÇAKLA BAKLAVA DİLİMLERİ ŞEKLİNDE KESİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAP PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKINCA ÜSTÜNE SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR. 4-5 SAAT DİNLENDİRİP SERVİS YAPILIR.



Kaynak : deryabaykal.com
 
Geri
Üst