Bilim Adamları'ndan mucizevi su!

M

Misafir

Forum Okuru
Bilim Adamları'ndan mucizevi su!
Bilim Adamları'ndan mucizevi su! Amerikalı bilim adamları, yaraları iyileştirici özelliğe sahip "mucizevi su" geliştirdiler.


New Scientist dergisinde yayınlanan habere göre, bir Kaliforniya firması tarafından geliştirilen "süper suyun" virüsleri, bakterileri ve mantarları öldürdüğü belirtildi. Suyun hastane mikrobu olarak bilinen MRSA’ya karşı da etkili olduğu belirlendi.

Yapılan araştırmada, antibiyotiğin yanı sıra bu suyla tedavi edilen, diyabetik ayak yaraları bulunan hastalarda daha çabuk iyileşme görüldü.

Bilim adamları, diyabetli hastalarda yaraların zor iyileştiğini hatırlattıldı.

BBC ve Daily Mail’in internet sitelerindeki habere göre, "mucizevi su", saf suyun, yarı geçirgen sodyum klorür membranından geçirilmesi ve sonucunda oksiklorür iyonlarının ortaya çıkmasıyla elde ediliyor.

Suyun ana unsurunu, mikropların hücre duvarlarını delen, elektrik yüklenmiş moleküller olan bu oksiklorür iyonları oluşturuyor.

Tuzlu suyun kimyasal değişikliğe uğratılmış bir çeşidi olan "mucizevi su", tehlikeli organizmaları hücre duvarlarında delikler açarak öldürüyor.

Suyun üreticisi firmanın yetkililerinden Dan McFadden, "İnsanlar bunun gerçek olamayacak kadar güzel olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu gerçek" dedi.

"Mucizevi suyun" dış kullanım için olduğu, içilmemesi gerektiği belirtildi.

Solüsyon ve sprey şeklinde hazırlanan suyun ABD’de satışa sunulduğu, İngiltere’de de satışı için onay verildiği bildirildi.
 
Geri
Üst