Bindiğiniz Takside Dolandırılmayın !

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Bindiğiniz Takside Dolandırılmayın !
Bu konu; takside dolandırılmamak için yapmanız gerekenler hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, her ne kadar biraz tuzlu olsa da zaman zaman taksiye binmek durumunda kalıyoruz. Gerçi şimdi bahsedeceğimiz dolandırıcıklar daha çok turistlere uygulanıyor ama siz siz olun gözünüzü dört açın. Taksilerde dolandırıcılıkların artması üzerine emniyet harekete geçti ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay üzerine bu uyarılar yapıldı.



taksi-183.jpg




Özel düzenekle taksimetreye müdahale ettiği öne sürülen taksici Hüseyin K. (50), suçüstü yakalandı. Suçlamayı kabul etmeyip, "Yeni görüyorum." Sözleriyle kendini savunan taksicinin 50 lira veren turistleri de "5 lira verdiniz." diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Polisi arayan İ.K. adlı kişi, müşteri olarak bindiği taksinin sürücüsünün kendisini dolandırmaya kalktığını bildirdi. Bunun üzerine olay yerine sevk edilen Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, taksici ile İ.K.'nin ifadesine başvurdu. İ.K. ifadesinde, "Nuruosmaniye'den taksiye bindim. Mısır Çarşısı önüne kadar taksimetre 39 lira tuttu. 50 lira verdim. Verdiğimin 50 lira değil de 5 lira olduğunu söyleyip beni dolandırmaya kalktı. Bu kişiden şikayetçiyim." dedi.

Yaklaşık 1 kilometrelik mesafe için taksimetrenin 39 lira yazması polisi şüpheye düşürdü. İncelenen taksimetreye özel bir düzenek kurulduğu tespit edildi. Taksimetrenin mührünün kırık olduğunu gören polis, incelemesinde gaz pedalının yanındaki düğme ile taksimetreye müdahale edildiğini gördü. Taksimetre, incelenmek üzere İstanbul Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen, cihazdan haberi olmadığını belirten Hüseyin K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hüseyin K., gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı.
 
Geri
Üst