Bir Ayda Kaç Kilo Vermek Lazım ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bir Ayda Kaç Kilo Vermek Lazım ?
bir ayda kaç kilo verilir bir ayda kaç kilo verilmeli ayda kaç kilo verilir ayda kaç kilo vermek sağlıklıdır ile ilgili bilgiler burada melekler. Bir sene önce aldığınız muhteşem abiye elbiseniz size olmuyor ve çok sinirlisiniz. Derhal hızlı kilo verdiren diyetler listesinden birini seçip başlamaya karar verdiniz. Bu noktada sakin olup yazdıklarımızı okumanızda fayda var diyoruz. Hızlı kilo vermek ardından hızlı kilo almayı getirir , unutmayın. Doğrusu yavaş ve kalıcı kilo vermek olduğu unutulmamalıdır. Ayda kaç kilo vermek sağlıklıdır sorusu aklınıza gelebilir. Bu sorunuzun cevabını da bir ayda kaç kilo verilmeli konulu makalemizde bulacaksınız. Peki ya sizce ayda kaç kilo verilir ?


diyet-267.jpg




Bir ayda ortalama verilmesi gereken ideal kilo 4 ile 6 kilodur. Normal bir kişide bu oran 4 kilodur. Ama obez olan kişilerin vücutlarında ödem olduğu için bu değer 6 kiloya kadar çıkabilir.

Eğer insan her gecen ay bu bahsedilen kilolardan çok daha fazla kilo veriyorsa bu durum tehlikelidir. Eğer kişinin metabolik bir rahatsızlığı yoksa, özellikle tiroidlerde bir problem yoksa, kişi elbette ortalama 4 kilo verecektir. Ama bu olmuyorsa ve ayda sadece 1 kilo veriliyorsa kişinin metabolik bir problemi söz konusudur.

Bu durumda, gerek diyetisyenler, gerekse dahiliyeciler hastadaki kan bulgularından konuyu araştırırlar. Çok hızlı kilo verirken hastanın kiloyu nasıl verdiği çok önemlidir.
Eğer kişi, kusarak, yada günümüzde mankenlerin kullandığı gibi pamuk yutarak tok kalmayı sağlamak yoluyla kilo vermeyi hızlandırmaya çalışıyorlarsa, öncelikle psikolojik rahatsızlıklar baş göstermeye başlar. Çok hızlı kilo verdiğinizde birçok hormonun salınımında problemler ortaya çıkabilir.

Minerallerde eksiklikler meydana gelir. Saç dökülmeleri, mutsuzluk, uyku hali gibi birçok problemle karşılaşabilinir. Bunlar da kişinin sosyal ve normal hayatını tamamen etkiler, o yüzden kısa sürede çok kilo vermek asla önerilen bir yöntem değildir.
 
Geri
Üst