bir kütüphane bin hapishane kapatır anlamı ne demek ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
bir kütüphane bin hapishane kapatır anlamı ne demek ?
Kızlar bir atasözü var şöyle diyor bir kütüphane bin hapishane kapatır diye bu sözün anlamı nedir ne demek istniyor burada ? Teşekkürler.
 
Sayın misafirimiz,
Aslında bu atasözünün anlamı gayet açık :) İnsanların başına ne gelirse cahillikten gelir.Hatalar cahillikten ,bilgisizlikten yapılır.Okuyan ,kendini geliştiren insanların suça meyilleri azdır.Zaten suç işleyen insanlara bakıldığında (istisnalar hariç) büyük çoğunluğunun işsizler olduğu görülmüştür.Bu işsiz insanlar da okumamış,vasıfsız kişilerdir.İstisnalar kaideyi bozmaz diye tekrar hatırlattıktan sonra bu atasözü için diyebiliriz ki,okumuş ,üzerinden cahiliyeti sıyırıp atmış toplumlarda suç oranı az olacağından, ne kadar okursak ve okumaya teşvik edersek o kadar temiz bir topluma kavuşabiliriz. :)
 
Zaten Hazreti Peygamberimiz değilmi ki " bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum " demişti. Okumak tüm cehaletleri ortadan kaldırır. :)
 
Zaten peygamberimizin de böyle bir sürü sözü vardır ama benim en sevdiklerimden biri 'Cennet anaların ayakları altındadır.' vecizesi(sözü)dür.
 
Kütüphaneler insanları bilgilendirir ve insanları suç işlemeye sürükleyen çoğu şeyi ortadan kaldırır.Bu yüzden bu ata sözünden yola çıkarak okumanın faydalarını anlarız.Üstelik okuyan ile okumayan arasındaki farkı görebiliriz.
Siz siz olun, cahil olmaktan yani suç işlemekten kaçının.Yoksa sizde bir gün hapislerde sürünürsünüz.
 
Geri
Üst