Bir Liderin Özellikleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Bir Liderin Özellikleri
lider, nedir, nasıl olmalıdır, nasıl olunur, açıklamlar, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

liderlik-325.jpg


Sevgili melekler,
Liderlik bir yetenektir.Herkes bu vasfa sahip olamaz.Peki bu vasfa sahip bir insanın özellikleri nelerdir?.Okuyalım...


Lider bireyleri yönetebilmek özelliğine sahip olan ve toplumsal sinir mekanizmalarına doğrudan temas edebilen insan portresidir. Liderin binlerce özelliği olmasına rağmen birkaç tane erdemi olmalıdır. Bu erdemlerden en önemlisi her zaman için doğru, ayakları üzerinde, durabilen, kendinden ve ne yapacağından emin, prensipleri bulunan ve hepsinden önemlisi daima değişimlere açık bir kişilikte olması gerekmektedir.

Lider problemlerin doğrudan çözümüne yönelik hamleler yapar. İlk bakıldığı andan itibaren diğer insanlardan ayrıt edilebilmektedir. Karizmatiktir. Onun arkasında gitmekten hiçbir zaman tereddüt etmeyecek büyük bir kitleyi harekete geçirmiştir.

Lider ile yönetici arasında ki farkın iyi bilinmesi gerekmektedir. Her lider bir yöneticidir. Ama her yöneticinin bir lider olması söz konusu değildir. Lider iyi eğitim almış ve her zaman için kendisini geliştirme yönünde eğiten insandır. Yönetici ise bulunduğu konumun rehavetine kapılmış insanlara verilen isimdir.

Tarihin sayfalarında göz gezdirmek liderleri belirlemek için uygun olacaktır. Çünkü liderler hangi tarihlerde yaşarlarsa yaşasınlar bir bakışta fark edilebilirler.

Genel özellikleri ise:

Değişime ve yeniliklere daima açık olmaları.

Kendi kuralları dahilinde toplumun davranışlarını değiştirebilme yeteneğine sahip olmaları

Mücadeleyi hiçbir zaman bırakmamaları gerekirse bu uğurda ölmeleri

İnsanlarla sağlam iletişim kurmaları ve her zaman için sorgulayıcı özellikleri

Hatalarından ders çıkarmaları

Takım ruhuna olan inançları insanların içinde bulunan bazı özellikleri harekete geçirebilmeleri

Lider denildiği zaman büyük olaylara bakmak yeterlidir. Eğer bir lider kendi bulunduğu zaman içerisinde büyük bir değişim meydana getiremiyorsa o kişi bir lider değildir. Liderler genellikle tarihlerde savaşlarda devletlerin zor anlarında ve büyük bunalımlarda ortaya çıkmışlardır. Yaptıkları şey ise oldukça basit görünmektedir. En baştan tarihi değiştirmek. Bu özelliklere sahip olan bir insan kolay kolay dünyaya gelmemektedir. Yine de liderler oldukça büyük ve sayı olarak da fazladır.

Günümüzde lider var mı? Sorusunun cevabı ise oldukça basittir. Bir süredir her şey kötüye gidiyorsa günümüzde ne yazık ki bir lider yoktur. Bu durumun bu şekilde devam etmesi üzücü olabilir ama durum ne yazık ki bu kadar açıktır.
 
Geri
Üst